Прес-служба ОДА відповіла 'деяким засобам масової інформації'

Прес-служба ОДА відповіла "деяким засобам масової інформації"

02.09.2011, 19:54

30.08.2011 "BukNEWS" оприлюднив інформацію "У Яценюка думають, що на Буковині влада замість Дня незалежності відзначила річницю путчу". А вже 2 вересня прес-служба ОДА  прокоментувала її зміст.


"Заходи крайової влади до 20-ої річниці незалежності України відбулися на високому рівні. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць, коментуючи розповсюджену в деяких засобах масової інформації неправдиву інформацію голови облорганізації «Фронт змін» Максима Бурбака про нібито неналежне відзначення в області Дня незалежності України.

21 серпня відбулося обласне театралізоване свято «Несемо в серці Україну» та обласна виставка образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва «Тобі, Україно!», які зібрали понад 2 тисячі людей. Близько 1700 краян взяли участь в урочистих зборах та святковому концерті «Україна в моєму серці», які відбулися 22 серпня в Літньому театрі Чернівців. Понад 800 чернівчан взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного прапора України 23 серпня та молодіжному флеш-мобі, під час якого буковинська молодь, одягнута у вишиванки, розгорнула 20-метровий прапор України. Участь в патріотичній акції також взяла молодь з міста-побратима Конін Республіки Польща.

А 24 серпня, в ювілей держави, кількатисячна буковинська громада разом з керівництвом обласної державної адміністрації, більшістю депутатів обласної ради, духовенством зібралася в селі Молодія Глибоцького району на відкритті довгоочікуваного навчального закладу, в той час як Бурбак зі своїми соратниками водив політичну «козу» на Центральній площі з 89 чоловік.

Загалом на святкування Дня незалежності з обласного бюджету було витрачено 39 тисяч гривень, зокрема на оформлення сцени, оплату культурної програми та поїздку офіційної делегації для участі в урочистостях в Києві, закупівлю квітів, друк постерів для біл-бордів та сіті-лайтів.

«Тому по-іншому, ніж жалюгідним пересмикуванням фактів, які не мають під собою ніякого підґрунтя, ці заяви назвати не можна. Мене здивувало, що жоден з обласних депутатів-опозиціонерів не прийшов на масові урочистості, щоб відсвяткувати ювілей нашої держави разом зі своїми співгромадянами», - сказав перший заступник голови облдержадміністрації.

Говорячи про виділення коштів на розвиток інформаційної та видавничої галузі, Георгій Галиць відзначив, що голова фракції «Фронт змін» М.Бурбак напередодні сесії обласної ради вже звертався з офіційним запитом до облдержадміністрації, на який йому було надано відповідь. Нагадаю ще раз, що відповідно до Програми розвитку інформаційної та видавничої галузей 45,9 тис. гривень було скеровано на висвітлення діяльності облдержадміністрації та обласної ради в електронних ЗМІ, 91,8 тис. гривень – в друкованих ЗМІ, на видання часописів «Буковинський журнал» та «Ластівка» - 45,5 тис. гривень, додатково на регіональну програму книговидання – 16,8 тис. гривень, на створення радіо і телепередач, постійно діючих рубрик популяризації книги і читання – 50 тис. гривень та 40 тис. гривень передбачено обласному відділенню пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України».

Керівник фракції в обласній раді мав би принаймні ознайомитися з інформацією, надісланою на його запит, і користуватися нею, а не продовжувати тиражувати власноручно вигадані міфи".

У Яценюка думають, що на Буковині влада замість Дня незалежності відзначила річницю путчу
30.08.2011, 18:08

"Що це було за дійство в Літньому театрі, яке влада провела за два дні до 20-ї річниці незалежності України? Можливо, там відзначали день створення ГКЧП? Адже 24 серпня, в річницю проголошення незалежності, місцева влада фактично усунулася від святкування в Чернівцях, - констатував на прес-конференції у вівторок, 30 серпня, голова Чернівецької облорганізації "Фронт змін" Максим Бурбак. - З огляду на урочистості до Дня незалежності влада усунулася від святкування. Можливо, влада боїться своїх людей?", - риторично припустив політик. "Але ж обласною радою на святкування Дня незалежності було виділено 50 тисяч гривень. Але його не святкували! Куди пішли ці гроші? Депутати нашої фракції обов'язково це з'ясують".