Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пояснив заради чого жертвує рейтингом, а кого і чому цікавить лише популізм

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пояснив заради чого жертвує рейтингом, а кого і чому цікавить лише популізм

19.05.2015, 14:40

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк написав на своїй офіційній сторінці у ФБ:

- Коаліції треба зібратися на серйозну і відверту розмову. Якщо окремі політичні сили не бажають брати на себе відповідальності - треба виходити з коаліції і заявити чесно на всю країну: нас не цікавить доля країни. Ми йшли під одними гаслами, але у зв’язку з тим, що почалася виборча кампанія до місцевих органів влади, нас цікавить популізм і рейтинги.

А тим, хто прагне перекласти відповідальність на Уряд, скажу відверто: я цю відповідальність взяв і далі буду нести. Ми обіцяли важку працю, ми обіцяли складні реформи, обіцяли закласти фундамент для майбутнього країни, взяти на себе цю політичну відповідальність і заплатити своїми політичними рейтингами сьогодні, щоб завтра країна була дійсно на одному щаблі з країнами-членами Євросоюзу.

Це те, що необхідно зробити сьогодні для держави. А потім історія всіх розсудить і дасть всім справедливі і чесні об'єктивні оцінки.

 

Коаліція прийняла рішення проіндексувати грошові доходи громадян першого грудня поточного року. Уряд готовий до цієї індексації. І я перший, хто зацікавлений в тому, щоби провести індексацію раніше, ніж планувалося. Ми зацікавлені в тому, щоб люди отримували більше.

Проте, для цього необхідно знайти фінансовий ресурс. Зокрема, наші силові структури до кінця поточного року вимагають додаткове фінансування 17,5 мільярда гривень.

Також хочу нагадати, що левова частка виплат за субсидіями для малозабезпечених громадян припаде на четвертий квартал поточного року. А це 25 мільярдів гривень, які повинні бути на казначейських рахунках для того, щоб кожна людина, яка претендує на пільгу чи субсидію, отримала цю пільгу і субсидію, а не обіцянку.

Одним із реальних ресурсів можуть бути 1,4 мільярда доларів США, які арештовані Урядом України, але поки що не конфісковані ні судом, ні прокуратурою. Це є реальний ресурс, щоб підвищити грошові доходи громадян.

1


КОМЕНТАРІ (2)

чергова болтовня проголошена з занадто серйозним виразом

avatar

антикріль

19 травня 2015 20:06

Господи!!! Забери від нас цього прем'єра... Він всіх нас пустить по світу голими і босими...

avatar

БУКОВИНЦІ

19 травня 2015 22:05