Представниця 'Команди Михайлішина' заперечує, що до суду подана апеляція на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду

Представниця "Команди Михайлішина" заперечує, що до суду подана апеляція на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду

03.02.2021, 09:14

З-поміж причин, які нібито перешкоджають новому складу Чернівецької ТВК зареєструвати депутатами Чернівецької міської ради представників партій "Рідне місто" і "Команда Михайлішина", є судові позови до комісії. 

Олена Шородок, секретарка Чернівецької ТВК, зокрема пояснила:

«Щоби все мало законний характер, має бути все перевірено. Сьогодні на засіданні з`ясувалося, що є апеляція на рішення суду. Хоча вчора колишня голова ТВК казала, що ніяких судових процесів із ТВК немає, - каже Олена Шородок

Аліна Олевич спростувала заяву про те, що до суду подана апеляція на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду.

«Позову ще нема. Ми спілкуємося з адвокатами щодо подальших дій», - зазначила вона.

https://acc.cv.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях кандидати в депутати міськради спільно з поліцією шукають журнал реєстрації своїх заяв

Десять представників партій "Команда Михайлішина" та "Рідне місто" вже знову не депутати, а Чернівецька міська рада, хоч і з "бородавкою", але законна, - ЦВК, суд

Водночас, голова партії Віталій Михайлішин   у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив, що політична партія "Команда Михайлішина" подала апеляцію на судове рішення Чернівецького окружного адміністративного суду щодо визнання незаконності проведення першої сесії міськради.

 За його словами, "Команда Михайлішина" оскаржує судове рішення окружного адмінсуду, який відмовився задовольнити попередній позов партії щодо визнання незаконним проведення першої сесії Чернівецької міської ради.

"Так, ми подали апеляцію", – сказав Михайлішин.

На запитання журналіста, чи не вважає Михайлішин нелогічним вимагати в міської ТВК реєстрації 10-х депутатів від партій "Команда Михайлішина" та "Рідне місто" й водночас судитися з ТВК із вимогою скасувати першу сесію міськради, кандидат у депутати сказав:

"Там не йдеться про скасування результатів... Ми говоримо, що перша сесія відбулась незаконно. Ми не говоримо про те, щоб реєстрацію всіх скасувати, а нас – затвердити... Я кажу про те, що є закон, і він є один для всіх...".

Нагадаємо, у грудні 2020 року представниця партії "Команда Михайлішина" Аліна Олевич подала судовий позов до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії з вимогою скасувати реєстрацію новообраних депутатів міської ради та скасувати протокол ТВК щодо скликання першої сесії міської ради.

1