'Правий сектор' звинуватив Андруховича в анексії Криму та у війні з Росією

"Правий сектор" звинуватив Андруховича в анексії Криму та у війні з Росією

04.01.2015, 13:31

Партія "Правий сектор" звинуватила письменника Юрія Андруховича в антиукраїнській позиції і наполягає, що відмова від національної ідеї призвела до засилля у владі олігархів, до анексії Криму і до війни з Росією на Донбасі. Про це повідомляє в суботу, 3 січня, прес-служба партії, інформує НБН.

"Цей не обділений талантом чоловік... на жаль, замість розвивати українську літературну традицію та власний письменницький хист, переважно став одним із пропагандистів політичних ідей постмодерного неоцинізму та творцем так званої порнографічної, "генітальної" літератури", – відзначають у "ПС".

У партії заявляють, що подібну позицію можна було би проігнорувати в мирний час, але українська нація духовно пошкоджена тривалою російською та комуністичною окупацією. Тому заяви пана Андруховича можуть мати руйнівні наслідки.

Партійці нагадали, що раніше письменник закликав запровадити "мораторій" на популяризацію мертвих героїв, зокрема Степана Бандери, принижував українських письменників-класиків Тараса Шевченка, Григорія Сковороду, Івана Франка, а також закликав до від’єднання від України Криму та Донбасу.

"Саме тотальне відкидання національної ідеї, відкидання досвіду та традиції українського націоналізму, відкидання чи незнання політичними елітами... ідей українських класиків і натомість сповідування антиукраїнських ідеалів... прямо призвело до панування злочинних олігархічних кланів... і найголовніше – до кривавої російсько-української війни, до окупації Росією Криму та Донбасу (майже як цього хотів Ю.Андрухович і його однодумці-ліберали)", – сказано в заяві.

"У час, коли український народ, усі його суспільні верстви: від робітників та селян і до підприємців та інтелігенції, – охоплений єдиним поривом перемогти московського агресора та збудувати українську національну державу, зустрічі з агітаторами космополітизму та сепаратизму вважаємо проявом диверсії проти нашої держави", – підкреслили у "Правому секторі".

Нагадаємо, що у грудні Юрій Андрухович і колишні учасниці російського панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконнікова та Марія Альохіна отримали премію імені Анни Арендт "за політичну думку". Вручення премії відбулось у п’ятницю, 5 грудня, в німецькому місті Бремені. Відзнакою нагороджують осіб, які "у своїй діяльності відкрито та мужньо, незважаючи на небезпеки, обстоюють свою політичну думку".

Оприлюднена Правим сектором заява розміщена у розділі ОФІЦІЙНІ ЗВЕРНЕННЯ і називається ЗА НАЦІОНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ!

На фото Юрій Андрухович під час проводів Нового року у Чернівцях. Фото  Meridian Czernowitz

1


КОМЕНТАРІ (9)

Андрухович отримав декілька десятків мільйонів доларів за те що (видалено адміном) їздив по Європі та "щебетав" про (видалено адміном)-визволительницюрятівницю України Юльку "золотую ручку" падєльнічку Лазаренка

то чого тут дивуватися,як кажуть не все то золото що блищить

avatar

Андрій

04 січня 2015 13:15

весело (видалено адміном), а чого вони ,оці (видалено адміном) і молоді (видалено адміном) не в АТО?!!! а   дітей туда посилають на смерть

їхнє АТО,то бухло, танцюльки співульки і владні крісла з золотим батоном! (видалено адміном)

avatar

!!!

04 січня 2015 13:17

їм, цим усім (видалено адміном), ніколи

вони Новий год з шампусіком під пісеньки з танцями встрЄЧАЮТ

вона жужі весілЄ справляє і в медовушний місяц клопоти ,ну самі розуміте ))))))))))

avatar

.

04 січня 2015 14:33

Оце рівень! Так шакали накидаються на великого і сильного звіра. Заздрісні невдахи, тільки й спроможні, що кричати: Ату!  Розіпни його!!! Та ви не варті пальця цього письменника. Він не просто багато зробив для України. Часто він і був тією Україною, яку ви, підібгавши хвости, продавали Кучмі чи Януковичу. А він один мав сміливість говорити з тиранами на повен голос. Якщо в Європі хтось і знає чи симпатизує Україні, то заслуга у цьому не ваша, убогі розумом невігласи, а цього видатного українця. А вам, безхребетним, до нього зась!

avatar

Замовкніть, убогі

04 січня 2015 15:18

(видалено адміном)-(видалено адміном) (видалено адміном) і (видалено адміном) ПНХ!!!!

avatar

хрустікам надщербнутим + марЯмантонікЯм 15:18

04 січня 2015 15:41

Татусьйо Chrystja VengrynjykЮрій Захарійович завжди видає запрошення дітям-сиротам, малозабезпеченим сім"ям, дітям-інвалідам.))))))

КОЛИ ЦИХ (видалено адміном) ЯКІ З ПАРКУ ЗРОБИЛИ ВИХОДОК В (видалено адміном) ПОВИКОПУЮТ З АДМІНІСТРАЦІЇ ТОГО ВИХОДКУ З ЯКОГО ТІЛЬКИ ГРОШІ ДРУТ

"інтелігентниЄ" корупційні (видалено адміном))))))))))))

 

avatar

парк в руїнах з якого косят бабло

04 січня 2015 19:08

директор Центрального парку культури і відпочинку імені Т. Шевченка Юрій Венгринюк

ОГО!!!! це капец просто! тепер зрозуміло чого центральний парк суцільний туалет під час Сталінградської битви

КОЛИ ЦЬОГО (видалено адміном) ЯКИЙ ПРИ ВСІХ ВЛАДАХ З ДЕСЯТОК РОКІВ ГРАБУЄ ПАРК І ПЕРЕТВОРИВ НА РУЇНУ ПОСАДЯТ ЗА КОРУПЦІЮ ЩО ВІН ТАМ РОЗВІВ

ЛЮСТРАЦІЯ!!!!

ГАНЬБА !!!!

avatar

Олег

04 січня 2015 19:18

ну нерозуміє це (видалено адміном) (видалено адміном) Chrystja Vengrynjyk,що її татко не олігарх ,а просто корупційна (видалено адміном) (видалено адміном) яка роки при служила ВСІМ режимам і перетворила центральний парк міста на "послєдствія Сталінградской бітви"

позітівчіком заряжаються (видалено адміном),руйнація міста і корупція та розкрадання бюджетних коштів для цих (видалено адміном)позітівчік

 

avatar

"позітівчік на недЄльку"))))

04 січня 2015 20:12

 Христя , откуда денежка на написание своих "шедевров" теперь понятно, папа как говорится "працюе")))

Но ты не права, ты не "одружена давно" ,так как таких как ты в Украине с запамятных времён называли не иначе как (видалено адміном)(видалено адміном) или в лучшем случаи (видалено адміном)  и грешницами!

папе привет, пусть дальше ,как директор Центрального горпарка, (видалено адміном) бюджетные деньги...на новую твою книжку или научзвание)... немного ещё осталось вам и сколько б вы не (видалено адміном) новостарой власти Яценюка-Федорука и К это вам не поможет

С Новым годом!

avatar

Елена

05 січня 2015 09:57