Правоохоронці перевірять процедуру закупівлі 65 бронежилетів для чернівецьких військовослужбовців

Правоохоронці перевірять процедуру закупівлі 65 бронежилетів для чернівецьких військовослужбовців

24.07.2014, 21:13

Закупку 65 бронежилетів для чернівецьких військових, що служать в зоні АТО за кошти виділені Калинівським ринком, перевірять правоохоронці. Про це повідомив на брифінгу мер Чернівців Олексій Каспрук.

– Бронежилети купили у чернівецького підприємства, яке погодилося їх доставити, – коментує О. Каспрук. – Підстав не довіряти цьому підприємству  в «Центру допомоги військовослужбовцям» не було.

Хоча у фахівців «Центру» після випробування амуніції виникли сумніви щодо їхньої якості, ухвалили рішення відправляти бронежилети на Схід.

Виникло питання, або залишити військових без амуніції, або відправити наявні бронежилети.

Після бурхливого обговорення якості бронежилетів, постачальник пообіцяв замінити пластини та чохли амуніції на кращі.

Наразі правоохоронці займаються перевіркою процедури закупівлі амуніції та їхньою якістю.

Нагадаємо, що амуніція, в тому числі 65 бронежилетів, було закуплено на гроші в розмірі 500 тисяч гривень, які виділив  МТК «Калинівський ринок» на потреби військовим.

У п'ятницю, 25 липня, відбудеться позачергова сесія Чернівецької міської ради. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Олексій Каспрук. На сесії розглянуть питання "Про звіт чернівецького міського голови Каспрука О. П. щодо використання 500 тисяч гривень МТК "Калинівський ринок" для придбання військової амуніції, та про вжиття додаткових заходів щодо допомоги військовим".

Нагадаємо, 21 липня під час засідання Центру допомоги військовослужбовцям, які задіяні в АТО депутат міськради Володимир Бешлей вимагав скликання позачергової сесії з приводу закупівлі, на переконання депутата, бракованих бронежилетів за завищеною ціною. Причетним до закупівлі бронежилетів Бешлей пригрозив криміналом.

У Чернівцях не ймуть віри, що амуніція виявилася бракованою Мовляв, бронежилети, які закупили, коштують майже 5 тисяч гривень кожен. Вони – класу «4+». Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

«Ці бронежилети, насправді, є так звана амортизаційна подушка. Вона пошита невідомо з якого матеріалу. Саме пошиття було виконане гнилими нитками», – розповідає представник антикорупційної комісії Чернівецької облради Роман Кобзей.

Варто зазначити, що партія бронежилетів, щоправда, нижчого ступеня захисту, вже у вояків, які служать у Бердянську. Наразі на території Запорізької області бойових дій немає, відтак, чернівецькі чиновники сподіваються, що встигнуть замінити браковану амуніцію. Заміну обіцяють зробити до наступного вівторка.

Джерело: БукІнфо, «Огляд дня» телеканалу ZIK,  vidido.ua та Буковинська правда (с)

1