Працювати по-комуністичному примусили чиновників у Кіцмані. Шкода, що не на своїх робочих місцях.

Працювати по-комуністичному примусили чиновників у Кіцмані. Шкода, що не на своїх робочих місцях.

13.08.2012, 18:02

Чиновників РДА на Буковині у пятницю вигнали  на  суботник. Це в чомусь конструктивне ноу-хау, насправді. Шкода, що такі ідеї приходять у голову лише перед виборами, і коли аврал.

Майже всіх керівників управлінь Кіцманської РДА Чернівецької області 10 серпня, у робочий час відправили на суботник у село Лужани на будівництво місцевої школи. Через відсутність службовців на своїх робочих місцях люди з документами під кабінетами чекають на чиновників, передає кореспондент molbuk.ua.

З восьми управлінь та відділів Кіцманської РДА кореспонденту molbuk.ua сьогодні приблизно об 11.10 вдалося додзвонитися лише в три. На своєму робочому місці залишився начальник відділу економічного розвитку та інфраструктури. Не пішов на суботник і в.о. керівника відділу містобудування, архітектури і ЖКГ.

А у відділі культури, національностей та релігій на робочому місці присутні лише бухгалтер і спеціаліст.

«Та вони всі поїхали в Лужани на комуністичний суботник. Там же школу незабаром збираються відкрити, - каже по телефону кореспонденту molbuk.ua працівниця відділу. – Всі з адміністрації поїхали. А наша бухгалтерія працює».

Немає на робочому місці і голови Кіцманської РДА Олега Унгуряна. У його приймальні підтвердили інформацію про те, що чиновник поїхав у Лужани.

«Його немає, він поїхав на Лужани. Не знаю, що там таке. Коли він буде, не сказав», - сказала працівниця.

Водночас, під деякими управліннями Кіцманської РДА чиновників чекають десятки мешканців району. Про це molbuk.ua повідомив депутат облради Віталій Захарюк.

- Люди підходять до управлінь з довідками, різними документами, - каже В. Захарюк. - Трохи чекають і розходяться. Є й такі люди, котрі нервуються через це. Скажімо, зранку я бачив чергу з п’яти людей під службою у справах дітей. Ще трьох – під іншим відділом.

- Те, що держслужбовці нині на суботнику – це добре. Справа то корисна, але не в робочий час. Вони залишили по одному-двох чергових. Люди приходять за довідками, а спеціалістів нема на робочих місцях, - додав депутат облради.

 За матеріалом " Молодого буковнця"

1