Працівник «Сокирянської виправної колонії (№ 67)» збував наркотики засудженим

Працівник «Сокирянської виправної колонії (№ 67)» збував наркотики засудженим

14.03.2020, 13:15

До суду скеровано обвинувальний акт відносно молодшого інспектора-кінолога відділу охорони Державної установи «Сокирянська виправна колонія (№ 67)». Працівник колонії обвинувачується у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин, а також особливо небезпечних наркотичних засобів або психотропних речовин, вчиненому повторно (ч. 1 та 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що в період із липня 2017 року до жовтня 2019 року молодший інспектор зберігав та збував наркотичні речовини. Зокрема, було задокументовано факт збуту психотропної речовини амфетамін за 2 500 гривень. Окрім того, працівник колонії збув та передав засудженому, що відбував покарання,  канабіс, особливо небезпечну психотропну речовину «PVP» та амфетамін, за що отримав 9 тисяч гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Чернівецької області. Оперативний супровід - Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області. 

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

1