Позивача, зацікавлених осіб, журналістів позбавили змоги взяти участь в судовому засіданні у справі про 'купівлю горіхів' у виборців Новоселицького району

Позивача, зацікавлених осіб, журналістів позбавили змоги взяти участь в судовому засіданні у справі про "купівлю горіхів" у виборців Новоселицького району

06.12.2012, 01:49

28 листопада  Апеляційний суд Чернівецької області у відкритому судовому засідані розглянув  справу за апеляцією помічника народного депутата Олега Істратія на постанову Новоселицького районного суду Чернівецької області від 15 листопада ц.р.. Йдеться, нагадаємо, про судове рішення, яким було визнано законною постанову слідчого прокуратури Новоселицького району Чернівецької області Б.Я. Шелегона від 31 жовтня 2012 про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом підкупу виборців в Новоселицькому районі. На переданому в прокуратуру відео було зафіксовано процес виплати грошей по відомості одним громадяном іншим. Проте прокуратура пояснила, що насправді на відео зафіксовано не те, що мав на увазі скражник Олег Істратій. Бо насправді там нібито йдеться зовсім не про купівлю голосів  виборців  на користь кандидата в депутати Верховної Ради від Парії регіонів Федоряка Г.Д., а розрахунок за здані громадянами горіхи. Районний суд прокуратуру в цьому підтримав і відмову в порушенні кримінальної справи визнав законною. Олег Істратій з  рішенням не погодився й подав апеляцію.

Проте захистити свою позицію у відкритому судовому засідані чоловік не зміг. Як пояснив він www.buknews.com.ua, проведений 28 листопада 2012 року апеляційний суд, на його думку, є повністю неправомірним, не відповідає нормам чинного законадавства про судоустрій, демократичним засадам та гарантованим Конституцією громадянам правам. Підставою для того, щоб стверджувати це є такий факт: повідомлення від Апеляційного суду про час, місце та дату його засідання надійшло до Приймальні народного депутата в Новоселицю тільки в день засідання 28.11.12. о 12 годині, а сам суд розпочався о 10 годині того ж дня. Тобто на дві години раніше, ніж я отримав повідомлення про судове засідання. Це засвідчує розписка поштарки Довганюк М.В. Через це  ні я особисто,  ні журналісти, інші зацікавлені особи не мали можливості взяти  участь в цьому судовому засіданні, надати доповнення, докази, та інші документи стосовно цієї справи.

З усього вищезазначеного я роблю висновок, що в жодній державі світу влада не чинить так нахабно, Оскільки добитися правди в судах України ми не можемо, то сказати своє слово у цій справі повинні відповідні європейські структури, правозахисні організації  США та Європи. Можливо, бодай єврокомісару Штефану Фюле  вдасться почути відповідь на питання, що ж насправді коїлося під час виборів в окрузі № 203 на Буковині?

Апеляцію Істратія О. Апеляційний суд Чернівецької області залишив без задоволення. 

 

 

1