Позиція Партії регіонів дуже показова у своїй ницості, - Іван Мунтян

Позиція Партії регіонів дуже показова у своїй ницості, - Іван Мунтян

25.05.2012, 19:55

Заява голови обласної організації партії ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна щодо подій у Верховній раді 24 травня 2012 року навколо мовного питання

 Кривава сутичка у Верховній раді учора, під час розгляду законопроекту про засади державної мовної політики, авторами якого є представники Партії регіонів Сергій Ківалов та Вадим Колесніченко, викликає не просто глибоке занепокоєння буковинської «Батьківщини». Ми висловлюємо категоричне несприйняття і методів «політичної боротьби» наших опонентів, і їхньої позиції у мовному питанні.

 Ми дуже добре усвідомлюємо, що влада провокує суспільство, вчергове розігруючи мовне питання перед виборами. Вони намагаються відволікти увагу виборців України: від катастрофічного економічного стану, в який вони завели країну своєю політикою власного збагачення; від політичних репресій, якими вони нищать конкурентів; від міжнародної ізоляції Януковича у світі і від багатьох інших ними ж створених проблем.

 Але ми не можемо допустити свідомого знищення народу через  знищення його мови!

 Саме тому позиція «Батьківщини» в парламенті є чіткою і твердою.

 Так само чіткою і дуже показовою в своїй ницості є позиція Партії регіонів. Люди, які в парламенті аргументують її кулаками та іншими предметами, не гідні представляти народ в органі влади.  Законодавці не можуть нехтувати закони.

 Більше того! Жоден військовозобов’язаний чоловік – а таких в Україні більшість – не дозволить собі піднятии руку на генерала. Бо у тих, хто служив в армії, є поняття честі. Депутати від влади, які вчора побили колегу-депутата, генерал-полковника Миколу Петрука – це люди без честі.

 Вони били сина робітників, батька двох дочок, народного депутата двох скликань, військового командира, орденоносця. Це не законотворчість, це бандитизм.

 «Батьківщина» Чернівецької області вимагає неупередженого розслідування інциденту у Верховній раді і покарання винних у побитті народного депутата Миколи Петрука.

1