Повалені дерева, ліс ніби зрізало косою, знеструмлені дев’ять сіл, пошкоджені 40 будинків. Чернівецьку область накрив град й сильний вітер — відео

Повалені дерева, ліс ніби зрізало косою, знеструмлені дев’ять сіл, пошкоджені 40 будинків. Чернівецьку область накрив град й сильний вітер — відео

30.07.2020, 23:03

У Чернівецькій області  пошкоджено дахи будинків й повалені дерева у зв’язку з сильними поривами вітру і зливою.

Про це повідомив голова Великокучерівської ОТГ Василь Тодеренчук у Facebook.

 За його словами, в селі Глибочок пройшов град, а в Снячів вітром повалено дерева.

Як повідомляє Суспільне, в селі Старі Бросківці негода пошкодила дах школи і сільської ради, а також знесла дахи 40 приватних будинків.

Без електропостачання залишилися дев'ять населених пунктів району, один з них - частково. Під час зливи пориви вітру були зі швидкістю 25 м/с.

У Чернівецькій області раптовий буревій завдав значної шкоди селу Старі Бросківці Сторожинецького району

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Сторожинецької РДА Дмитро Балінов.

"Я такого ще не бачив - лісопосадку ніби зрізало косою. Замість дерев з кронами - тільки одні патички", – написав посадовець.

null
Фото зі сторінки у Facebook Дмитра Балінова

За його словами, майже на всіх дорогах села зараз можна побачити шматки шиферу, а на узбіччях – залишки дахів з будинків, а також фрагменти лагів з прикрученою до них металочерепицею.
"Зі слів сільського голови - близько 200 домогосподарств пошкоджено. З них 30-40 - сильно пошкоджено. Дах пошкодило на приміщеннях сільради і школи", – повідомив Балінов.

Він додав, що дахи зривало з будинків, розвалюючи фронтонні стіни. "І додавав людям сильний дощ з градом", – зазначив голова РДА.

nullnull

null
Фото зі сторінки у Facebook Дмитра Балінова

Як повідомили у прес-службі Чернівецької обласної державної адміністрації, внаслідок раптового сьогоднішнього буревію в селі пошкоджено дахи 30 житлових будинків, зірвав покрівлі зі школи та сільської ради.

За інформацією ОДА, через буревій без електропостачання залишилися 9 населених пунктів Сторожинецького району, один із них частково. Крім того, негода повалила чотири дерева. 

Джерело: https://nv.ua/ 

1