Потрусити гаманці 'ректора' «Сорбонни» Чесанова та 'заслуженого вихователя' Чинуша, - радять Максим Бурбак і Олексій  Каспрук, а не економити на міських вчителях. І додають, що легше народити, аніж забрати у Чинуша гроші, які той заборгував міському бюджету

Потрусити гаманці "ректора" «Сорбонни» Чесанова та "заслуженого вихователя" Чинуша, - радять Максим Бурбак і Олексій Каспрук, а не економити на міських вчителях. І додають, що легше народити, аніж забрати у Чинуша гроші, які той заборгував міському бюджету

28.11.2011, 18:40

Чернівчани були вражені нещодавніми повідомленням, що багатьох міських вчителів «попросили» піти у відпустку за власний рахунок під час осінніх канікул. Така дивна економія на найбіднішій верстві населення, якою є зараз бюджетники-освітяни і медики (хабарами ж бо живуть не всі), на тлі розбазарювання бюджетних коштів на заздалегідь рекламні, пропагандистські заходи просто вражає. На одному з місцевих Інтернет-порталів навіть  з’явилося дивне повідомлення, що на думку секретаря міської ради  Міхайлішина, відпустки за власний рахунок є потребою (!). Процитуємо:

Ніякого розпорядження не було, ніхто не змушував вчителів брати відпустку, – повідомив Віталій Михайлішин. – Було запропоновано на час канікул вчителям взяти відпустки за власний рахунок. Тому що є в цьому потреба (джерело molbuk.in). 

На нещодавній прес-конференції керівники «Фронту змін» Максим Бурбак і Олексій Каспрук нагадали про те, що гроші можна було зекономити не на вчителях. А, до прикладу, на  відомому "професорі" «Сорбонни» Чесанові, вихователеві людських душ  Чинуші та іже з ними.

Олексій Каспрук:

Близько 4 мільйонів гривень потребують міські медичні й освітні заклади, щоб перекрити підвищення цін на газ для бюджетних установ. Цих грошей  у міському бюджеті нема. Депутати звернулися до Кабінету Міністрів, щоб надати відповідну дотацію. Але ми ж чудово знаємо, що й у Держбюджеті грошей теж нема. Дадуть, не дадуть... Залишається лише здогадуватися... В той же час бачимо, як активно витрачали гроші на візит Патріарха і Президента. Хоча, очевидно, за такого становища треба було акумулювати кошти, щоб вдало закінчити бюджетний рік. У нас сьогодні вчителів відправляють за власний рахунок на канікули, і, до речі,  не тільки на канікули, але у під час навчального року. На цьому економлять сотні тисяч. В той же час управління внутрішніх справ констатує різке збільшення  підліткової злочинності. Ну, це ж зрозуміло, якщо дітьми ніхто не займається.

Максим Бурбак:

Одна з цікавих статей поповнення  бюджету міста Чернівці – це оренда землі. Недовиконання надходжень від такої оренди на цей рік становило майже шість мільйонів гривень. Очевидно, що ті підприємці, які належать до депутатського корпусу, все ж таки мали б розрахувалися. Вони ж так люблять місто!

Згадайте, як на початку року мер Федорук казав: ось депутат такий-то винний стільки-то, ось такий депутат – стільки-то.  Наповніть бюджет, хлопці! Федорука ж уже нема!  А є ваша згуртована команда. І де ж ті гроші?! Пригадую, обіцяв через місяць Чинуш розрахуватися. Минуло дев’ять місяців! Можна було народити за цей термін. Де гроші? Немає! Бика поставили, пиво розливають... Грошей нема.

І це ж не ми спитаємо з вас, а спитають вчителі, працівники медичної сфери, які  рано чи пізно наважаться запитати: а де наші зарплати? з чим нам йти до свята св. Миколая?  Загальний сценарій зрозумілий: буде звернення голови ОДА  щодо надання державної субвенції для покриття боргів. Але  скільки може це тривати? І чи нададуть таку субвенцію?

Василина ВАРТОВА

Коментар BukNEWS: Пiсля того, як депутати Чернiвецької мiськради достроково припинили повноваження  мера Миколи Федорука, у першому ж інтрев'ю кореспондентам "Молодого буковинця" він не тільки розповів своє бачення подiй, якi вiдбулися у Ратушi, але й дав кілька порад:

Микола Федорук: "Новим керiвникам Ратушi раджу згадати про ще одне джерело коштiв: декiлька депутатiв-пiдприємцiв заборгували мiському бюджету за землю. Це три мiльйони гривень. Вони мали повернути цi кошти ще в лютому, але поки що цього не роблять, незважаючи на рiшення судових iнстанцiй всiх рiвнiв". 



КОМЕНТАРІ (1)

Це Чесанов та Чинуш звикли трусити чужими гаманцями. А ви, хлопці, замахнулися на святе... Де якісь срані вчителі, а де видатні люди сучасності Чесанов та Чинуш? Де якісь лохи-лікарі, а де блиск Сорбонни та пива від Чинуша. Ми такі.. Ми поважаємо цих прикольних чесанових і чинушей і кедів і.. Ми ж їх вибрали. А не вчителів, не медиків, не фізиків.. Нахєра нам ті лохи дурні, які вчаться, щось роблять корисне для суспільства.  Руки геть від чинуша!!! Він прикольний чел, не робить і гроші має. Всім би так. Це ж ідеал сучасного українця..

avatar

струм

28 листопада 2011 19:27