Потяг із Чернівців до Львова - зручніше, швидше, але дорожче

Потяг із Чернівців до Львова - зручніше, швидше, але дорожче

06.10.2015, 11:58

До Львова з Чернівців тепер можна доїхати потягом швидше аж на 2 години. Щоправда, трохи дорожче, ніж було досі. Зате нарешті з комфортом. 

- Скорочується термін подорожі від Чернівців до Львова на 2 години. Раніше це було 5,5 годин, зараз це 2,5 години. Друге - це вартість: вартість квитка - 134 гривні. Вона майже рівна, і навіть дещо дешевша, ніж доїхати маршруткою, - зазначив Арсеній Яценюк, Прем’єр-міністр України.

Більше того, доїхати зможуть навіть ті, для кого вітчизняний транспорт раніше був недоступним. У новому потязі передбачили зручності і для людей з обмеженими можливостями.

- У третьому вагоні виділено 6 місць, є спеціально обладнаний ліфт, що з’їжджає, - розповіла Юлія, провідниця.

Що для чиновників робота, для містян - справжнє свято. Бо ж про те, що сполучення зі Львовом модернізують, говорили давно. І тільки зараз це вдалося зробити. Тож і Прем’єр, і міністри радісно дзвонять у символічні дзвони.

Радіють, бо придбали новий дизель у вітчизняного виробника - на Крюківському заводі в Полтавській області. Та ще й не за позичені кошти, як планували, а за власні. Коштував він майже 110 мільйонів. "Укрзалізниця" пошкребла в засіках, десь заощадила і впоралась. Тепер і Уряд за старання готовий дати державному підприємству додатковий мільярд.

- На нове полотно, на ремонт чинного парку і на придбання таких дизель-поїздів, які ви бачите. Тому комфорт, нова якість і швидкість - це те, що ми робимо у сфері транспорту, - наголосив Арсеній Яценюк, Прем’єр-міністр України.

Обіцяють, що і далі працюватимуть з українськими виробниками. Бо ж це і робочі місця, і інвестиції в державні підприємства. І хоч якесь наближення послуг до рівня європейських. Поки, щоправда, тільки місцями.

- Даний поїзд - це перша ластівка, яку ми запускаємо, і планово поставимо на потік в Україні виробництво аналогічних потягів, які дозволять поєднати наші області і зробити подорожі більш комфортними, більш якісними, більш економічними, - зауважив Андрій Пивоварський, міністр інфраструктури України.

Тим часом міністр обіцяє, що модернізуватимуть й інші потяги. Зокрема Міністерство інфраструктури планує скоротити час поїздки з Чернівців до Одеси. От тільки обачно прогнозують таку щасливу подію аж на 2017 рік.

Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (2)

Довго чекати до 2014 року скорочення часу в дорозі до Одеси. Прокладайте маршрут як Чернівці - Київ і вже матимете три години часу

avatar

Василь

06 жовтня 2015 12:13

Довго чекати до 2017 року, треба зробити як в 2014 із потягом на Київ

avatar

Василь

06 жовтня 2015 12:14