Схоже, що транзит через Молдову відкладається до п'ятниці, 6 червня. В продажу квитки на 117/118 за старим маршрутом (оновлено+фото)

Схоже, що транзит через Молдову відкладається до п'ятниці, 6 червня. В продажу квитки на 117/118 за старим маршрутом (оновлено+фото)

30.05.2014, 16:26

Потяг "Чернівці-Київ" йтиме транзитом, у режимі "закритих дверей" через територію Республіки Молдова. Про це йшлося на нараді за участю фахівців обласної державної адміністрації, Чернівецького прикордонного загону, Чернівецької митниці, ДТГО "Львівська залізниця" та представників Молдовської залізниці у Чернівцях. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

15.05.2014 Верховна Рада України ратифікувала Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту. Відповідно до цього Протоколу заплановано спростити перетин транзитними поїздами українсько-молдовського кордону.Зокрема, транзитні поїзди, пункти відправлення і призначення яких розташовані на території однієї і тієї ж самої держави, перетинатимуть кордон без зупинки, тобто, без проведення державного контролю, але через визначені Угодою пункти пропуску та у місцях беззупинкового перетину кордону поза пунктами пропуску, що визначені у додатку до Протоколу.

Загалом фахівці галузі очікують, що зміни до Угоди із Урядом Молдови, які передбачені Протоколом, сприятимуть активізації транспортного співробітництва, поліпшенню залізничного пасажирського сполучення, залученню додаткових вантажопотоків між обома країнами, повідомляє департамент інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Чекаємо на розклад та квитки. Поки що є квитки на 60-ту Софію під 200 гривень.

Є попередня інформація про причини відкладенння зміни маршруту 117/118 - це потреба доведення колії до Мамалиги до належного стану. Раніше BukNews про це вже писав. Правда, ця інформація зі слів очевидця.

ФОТО: 0054 колія із Новоселиці в напрямку Чернівців, знімок кінця 2011 року. 0023 вид платформи Лехучени(Зелений Гай) в 2012 році. Шпали теж  мабуть підгнили в такій рослинності. Раніше ми повідомляли: Інтрига навколо потяга Чернівці-Київ через Молдову триває.

 

Укрзалізниця пропонує провести індексацію тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом у внутрішньому сполученні. Залізничники розробили відповідний проект наказу Міністерства інфраструктури України, який розміщено на офіційному сайті відомства у розділі "Регуляторна діяльність".

 Передбачено підвищення вартості подорожі залізницею в Україні у два етапи - по 10% у липні і жовтні 2014 року, в усіх категоріях пасажирських вагонів, окрім СВ і потягів Інтерсіті+. Тобто підвищення тарифів у грудні 2014 року до грудня попереднього року складе 21%. Тариф на перевезення багажу та вантажобагажу змінюватися не буде.

 Наприклад, зараз вартість проїзду у плацкартному вагоні фірмового потяга №81 Київ - Ужгород (915 км), при дії коефіцієнту по дням тижня 1, становить 135,99 грн, в купейному - 237,09 грн. Після першого етапу підвищення тарифів вартість проїзду становитиме 146,53 грн, в купейному - 257,75 грн.

 Як пояснюють в Укрзалізниці, у минулому та цьому роках значно подорожчала продукція, яка купується для потреб залізничної галузі. Зокрема, на 21,3% зросла ціна на бандажі локомотивні, на 11,7% - на колеса вантажні, на 8% - на колодки гальмівні, на 9% - на дизельне паливо, на 6,4% - на електроенергію. Також зросли ціни на капітальний ремонт тягового та моторвагонного рухомого складу, пасажирських вагонів більше ніж 8%.

 Нагадаємо, востаннє тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні в плацкартних і купейних вагонах зросли в жовтні 2013 року.

1