Посол ЄС звинуватив українських олігархів у протидії реформам

Посол ЄС звинуватив українських олігархів у протидії реформам

05.07.2017, 09:25

Боротьбу олігархів з реформаторами можна бачити кожного дня, і вона далеко не закінчена, вважає Мінгареллі.

Група українських олігархів намагається протистояти процесу реформ, повідомив глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі.

"Влада олігархів не може бути сильніше, ніж три роки тому, але, тим не менш, вони щодня протистоять процесу реформ. Вони намагаються підірвати його у всіх секторах. Кожен раз, коли приймаються реформаторські рішення, через кілька тижнів є спроба ці реформи вихолостити", - сказав він під час конференції у Києві.

При цьому дипломат підкреслив, що випадки протистояння змінам в Україні не поодинокі. "Кожен день ми бачимо боротьбу між реформаторами у владі, в громадянському суспільстві та тими, хто намагається будь-якими способами зберегти свій статус-кво. І ця боротьба далеко не закінчена", - підкреслив Мінгареллі.

За його словами, необхідно, щоб ті, "хто в минулому крав", понесли покарання через чесний судовий процес, щоб українське суспільство підтримало реформи і "повірило у справедливість".

 Як свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, найбільший опір проведенню реформ в Україні, на думку громадян, надають олігархи (50%) і чиновники (50%).

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

Фото: © europarl.europa.eu

1