Поскаржитися на дорожні затори чи снігові замети на Буковині можна особисто губернатору

Поскаржитися на дорожні затори чи снігові замети на Буковині можна особисто губернатору

12.12.2012, 23:52

Ще навесні цього року голова Чернівецької ОДА Михайло Папєів оприлюднив номер спеціального мобільного телефону - 091 33 111 33. Це відбулося під час апаратної наради, на яку спеціально запросили журналістів місцевої держтелерадіокомпанії та газети "Свобода слова". Тоді губернатор пообіцяв, що він відповідатиме на кожен дзвінок громадян. Якщо у цей час чиновник буде зайнятий - дзвінок переадресується на приймальню, а він згодом відповість. Губернатор порадив людям писати також йому смс-ки. Вартість хвилини дзвінка на "губернаторський" мобільник зі стаціонарного апарата - 25 копійок/хвилина. Вартість з мобільного - відповідно до тарифу оператора. Цей службовий мобільник Папієв перевірив на нараді за допомогою особистого телефона - все працює. Всім головам РДА та голові облради чиновник порадив наслідувати його приклад і запастися такими ж апаратами, аби "бути ближчими до людей".

Як повідомляли у прес-службі Чернівецької ОДА, за сім днів функціонування «губернаторського мобільного зв’язку» до нього надійшло 179 звернень, на які він дав особисті відповіді. Найбільше звернень було з Чернівців, Кіцманського та Путильського районів. Переважно буковинці зверталися з питань житлово-комунального господарства, виплат дітям війни.

Надзвичайна ситуація на дорогах області - це якраз той випадок, коли допомога губернатора людям може бути вкрай необхідною. Тим більше, що голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв переконаний, що під час негоди буковинці вкотре продемонстрували свою єдність та згуртованість, прибираючи сніг усією громадою. «Під час сильних снігопадів ми були свідками того, що сніг прибирали усі: і комунальні служби міста та області, і керівники підприємств, установ, організацій, і державні службовці, і городяни, - каже керівник крайової виконавчої влади.

– І це правильно, позаяк наявна снігоочисна техніка не спроможна справитись з таким великим обсягом робіт, до того ж, її недостатньо, а прочистити маленькі вулиці, тротуари, підходи до закладів соціальної сфери, торгівлі і послуг, під’їздів чи обійсть - потрібно. І буковинці в усіх населених пунктах краю розуміють це і, як кажуть, підкладають плече комунальникам у подоланні наслідків снігопадів. За це я їм щиро вдячний».

Михайло Папієв додав, що усі, без винятку, комунальні і рятувальні служби області працюють цілодобово. «Рух автотранспорту на автошляхах краю загального користування не припинявся, хоча ускладнення на дорогах виникають. Вони оперативно, наскільки це можливо за нинішньої негоди, усуваються, зокрема, службами автодору, працівниками державтоінспекції і підрозділами регіонального управління МНС. Вони працюють організовано та у посиленому режимі, а тому надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погодних умов, виникнути та території краю не повинно», - підсумував Михайло Папієв.

Ще раніше, нагадаємо, Папієв доручив підлеглим забезпечити його спеціальним номером для звернень буковинців. Крім того, прес-служба ОДА повідомляла, що голова "переніс свій робочий кабінет до автомобіля" і відтепер роз`їжджає по області без попередження.

Фото з офіційного сайту ОДА

1


КОМЕНТАРІ (4)

Шановні можновладці. Враження, що ви не буваєте на вулицях міста: пересуватися вкрай важко, центральні проїзди ледь розчищені, другорядні - взагалі не прибираються, тротуари де-інде, здебільшого протоптані,  в центрі жахливі бурульки - до трагедій секуднди. Не вистачає техніки та людей, то оголосіть на добу-дві надзвичайний стан, тимчасово забороніть виїзд транспорту, крім служб життєзабезпечення, чистіть вулиці вночі, коли ніхто не заважає (безумовно, платіть працюючим нічні та надурочні), мобілізуйте підпиємтсва, людей, студентів, військових, дайте лопати. За добу місто буде очищене, а потім тільки підтимуйте порядок ком.службами. А то враження, що кожний живе на окремому очищенному острівці

 

avatar

Чернівчанин

12 грудня 2012 21:27

avatar

Маріанна Антонюк

12 грудня 2012 21:36

avatar

Сергій Николайчук

13 грудня 2012 01:08

Пане Папієв. Вам на Лексусі здається що снігу взагалі немає. А такої бездіяльності влади в боротьбі зі сніговими заметами ще не було. Попередні губернатори особисто їздили по області і виправляли ситуацію, а ви з Михайлішиним не відриваєте свої зади від крісел в кабінетах. Може вам пора на іншу, легшу роботу.

 

avatar

Вадим Зарічко

13 грудня 2012 13:02