Одного посадовця водоканалу заарештували  за хабар 67 тис грн

Одного посадовця водоканалу заарештували за хабар 67 тис грн

20.07.2018, 14:26

Обшуки у комунальному підприємстві "Чернівціводоканал", а також у квартирах та автомобілях керівництва підприємства проводилося у рамках кримінального провадження щодо отримання неправомірної вигоди співробітником водоканалу.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби комунального підприємства.

Зазначається, що провідному інженерові з постачання та закупівель управління "Чернівціводоканалу" Роману Клевачу сьогодні, 20 липня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід утримання під вартою на підставі отримання хабара загальною сумою 67 тис гривень.

Зазначається, що посадовець отримав першу частину хабара розміром 20 тис грн у травні, а другу – розміром 47 тис грн – 9 липня.

Водночас повідомляється, що слідчі дії працівники поліції та СБУ розпочали учора, 19 липня на території водоканалу відповідно до ухвали Печерського районного суду м. Києва за відкритим кримінальним впровадженням за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі службовою особою або особою, яка займає особливо відповідальне становище).

"Ухвалою суду було дозволено провести обшуки та вилучити низку документів, які необхідні для проведення розслідування. На час проведення слідчих дій доступ до приміщень підприємства було закрито, співробітники підприємства залишалися на своїх робочих місцях. Було проведено обшуки в кабінетах, автівках та помешканнях провідного інженера з постачання та закупівель управління КП "Чернівціводоканал", заступника начальника з фінансово-економічних питань та начальника КП "Чернівціводоканал", - йдеться у повідомленні прес-служби водоканалу.

Разом з тим, зазначається, що керівник водоканалу Анатолій Чабан та його заступник з фінансово-економічних питань Олександр Марцинковський у даній справі до відповідальності не притягнуті. У протоколах обшуків їх приватних автівок та помешкань, речей та документів, які б могли бути залучені до розслідування не виявлено.

"Розслідування справи триває. Керівництво КП "Чернівціводоканал"співпрацює із слідством та готове надавати усю необхідну слідчим інформацію, документи тощо", - повідомила прес-служба.

1