Порошенко в Чернівцях подякував Росії, але пригрозив позбавити власності російського олігарха, а також заговорив румунською і натякнув на велике майбутнє Короля

Порошенко в Чернівцях подякував Росії, але пригрозив позбавити власності російського олігарха, а також заговорив румунською і натякнув на велике майбутнє Короля

25.10.2014, 15:31

Під час свого виступу в ЧНУ президент Петро Порошенко подякував Росії й заговорив румунською мовою.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Зокрема, президент заявив, що Україна здобула патріотичну армію, державу і народ, який обов’язково проведе зміни.



"…І я хотів би подякувати за це Росії. Бо це Росія зробила так, що ми об’єднані. Бо це Росія зробила так, що в нас вже нема дискусії, якою мовою спілкуватися – українською чи російською. І що з російською мовою на вустах наші воїни захищають державу не менше, ніж з українською мовою", - сказав П. Порошенко.

"Я щасливий з того, що при опитуванні: "Яку другу мову наші школярі хотіли би вивчати?", 70 відсотків відповіли: "Англійську". І це змінилося за ці чотири місяці, хоча ніхто не вірив, що це можливо. І ти маєш знати англійську, коли ти їдеш у світ. І ти маєш знати польську, коли ти спілкуєшся з нашими західними сусідами. І навіть коли ти їдеш у Сторожинець чи у Вижницю, ти теж маєш звернутися…", - після цих слів президент зачитав кілька речень румунською мовою.

На це мармурова зала ЧНУ вибухнула оплесками і сміхом.

Президент України Петро Порошенко під час під час зустрічі в Чернівецькому національному університеті 24 жовтня, розповідаючи про заплановану реформу правоохоронних органів держави, пообіцяв, що буковинцям сподобається призначення керівника новоствореного Антикорупційного бюро.

- Ми створили Антикорупційне бюро, і ніхто вже не заховається, - сказав Президент. - Я маю сюрприз - вас здивує призначння керівника цього бюро. Ми пройдемо обговорення - це вам сподобається, я обіцяю.

Нагадаємо, свого часу створити Антикорупційне бюро мав намір Президент Віктор Ющенко. Тоді одним з кандидатів на посаду керівника цього органу називався генерал міліції буковинець Віктор Король. Короля також вважають близьким до нинішнього Президента, буковинець включений до партійного списку "Блоку Петра Порошенка" під №35.

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з буковинцями в Чернівецькому національному університеті 24 жовтня пригрозив позбавити майна російських олігархів за спроби обмежити постачання електоенергії. Так Президент відповів на запитання, чи знає він, що російський мільярдер Бабаков - власник "Чернівціобленерго" нібито пригрозив через своїх представників зупинити електропостачання Чернівецького водоканалу.

- Ніякий російський мільярдер не буде панувати в моїй країні, - сказав П.Порошенко. - Не буде ніяких відключень світла. Я провів закон про надзвичайне положення в електроенергетиці. Якщо хтось тільки наблизиться до "кнопки", введемо державне управління і російський мільярдер залишиться без власності.

Водночас, за словами голови правління ПАТ «Чернівціобленерго» Олексія Шекети, ситуація, яка склалася щодо заборгованості водоканалом за електроенергію не сьогоднішня. Попередні домовленості, які уклали з водоканалом, не виконані. КП «Чернівціводоканал» заборгувало обленерго 48 мільйонів гривень. Водночас підприємство не зацікавлене домовлятися про графіки погашення боргів, організацію подальшого плану дій.

– Неприємно, що хтось влаштовує провокації з метою дестабілізувати ситуацію в Чернівцях та області зокрема, – каже О. Шекета. –  Обленерго не є військовою організацією, щоб оголошувати комусь війну чи працювати незаконними методами. Ми працюємо для людей, і такі заклики на адресу підприємства це є – провокація.

Чернівціобленерго працює згідно із чинним законодавством, жодних прив’язок до дат, які відбуваються в державі, немає. Якщо хтось хоче перевести це в політичну площину, це буде на його совісті.

Завдання підприємства – безперебійне постачання енергії клієнтам. Та оскільки КП «Чернівціводоканал» заборгувало нам близько 50 мільйонів гривень, це підриває енергетичну безпеку Буковини в осінньо-зимовий період. На підприємстві немає коштів для підготовки мереж, заміни застарілих трансформаторів, яким уже близько 50 років. Ми не можемо більше дотувати підприємство-боржника.

О. Шекета зауважив, що проблему на водоканалі не вирішують, а переводять в площину невиробничих стосунків, особистих образ.

– Не хочеться це коментувати, однак я, як пересічний чернівчанин, хочу знати, чому мене, як і інших городян, обдирають, – запитує О. Шекета. – Водоканал підвищив тарифи на водопостачання та водовідведення на 40%, однак на що витрачають кошти, які повинні йти на оплату за енергоносії чи інші виконані роботи, залишається таємницею.

У Чернівціобленерго зазначили, якщо підприємство не буде вкладати гроші в мережі, їхній розвиток, завтра без електроенергії може залишитися ціла область, а не тільки водоканал. «Ми не можемо цього допустити», зазначив голова правління ПАТ «Чернівціобленерго».

За матерілами molbuk.ua та vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якщо антикорупційне бюро буде очолювати виходець із найбільш мажорної Чернівецької області, то гріш ціна усм реформам від нової влади.
avatar

Дон Педро Чупакабро

25 жовтня 2014 15:50