Попри здорожчання проїзду, перевізники так і не виконують умови договорів

Попри здорожчання проїзду, перевізники так і не виконують умови договорів

15.05.2017, 16:24

Сьогодні міськрада надішле листи про розірвання договорів

Усі перевізники, з якими не були розірвані договори, сьогодні все ж отримають «листи щастя» про розірвання договорів. Про це 15 травня під час брифінгу повідомив чернівецький міський голова Олексій Каспрук.
 
За його словами, підставою для розірвання договорів стало невиконання перевізниками передбачених умов перевезень пасажирів.
 
«Умовами конкурсу було визначено встановлення приладів GPS-навігації та надання доступу до неї міській владі. Цей пункт не був виконаний, тому договори будуть розірвані всі.
 
На сайті міськради розміщено нові умови конкурсу по перевізникам. Прошу чернівчан, небайдужих активістів вивчати умови, надавати свої пропозиції для того, щоб виконавчий комітет міг їх врахувати при прийнятті нових умов конкурсу», - сказав Каспрук.
 
Водночас, мер повідомив гарну новину для учнів та студентів: у літні місяці вони не платитимуть повну вартість за проїзд у тролейбусах. Пільга збережеться не лише на червень, а й на липень та серпень.

Джерело: http://promin.cv.ua/, http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ввести коментар "... Незважаючи на наші наполягання, на те, що в умовах конкурсу було вказано про необхідність встановлення GPS-навігацій, надання доступу до цієї інформації міській владі, цей пункт не був виконаний. Тому договори будуть розірвані..."  «…На сайті міськради розміщено нові умови конкурсу по перевізникам. Прошу чернівчан, небайдужих активістів вивчати умови, надавати свої пропозиції для того, щоб виконавчий комітет міг їх врахувати при прийнятті нових умов конкурсу», - сказав Каспрук.

      Вот, мне не понятно, почему О. Каспрук, уже в который раз, акцентирует внимание лишь на GPS-навигаторах?!

      Да, это требование указано в условиях, как конкурса, так и договора. Но, оно вырвано из контекста п.2.1.10. Данный пункт включает и продолжение - ещё более важный момент, а именно, установку на каждом маршруте электронных устройств автоматического учёта пассажиропотока (НЕ ПУТАТЬ С ЭЛЕКТРОННЫМИ БИЛЕТАМИ И КОМПОСТЕРАМИ ДЛЯ НИХ!):

2.1.10. Визначати систему керування рухом транспортних засобів, обладнаних приладами GPS – моніторінгу руху громадського транспорту... та засобу для автоматичного обліку пасажиропотоку на кожному маршруті, а також електронних компостерів та системи сплати за проїзд за допомогою електронних карток (електронний квиток)!!!

     Более того, указанные эл. устройства, ДОЛЖНЫ БЫТЬ УСТАНОВЛЕНЫ И СОДЕРЖАТЬСЯ ЗА СЧЁТ ПЕРЕВОЗЧИКА!!!:

2.2.20. Обладнати транспортні засоби пристроями автоматичного обліку пасажиропотоку на кожному маршруті!!! (для об'єктивного нарахування тарифу на проїзд!!!). Здійснювати належне обслуговування  пристроїв автоматичного обліку пасажиропотоку та їх утримання за власні кошти.

        Дело в том, что ПАССАЖИРОПОТОК НАПРЯМУЮ, А НЕ С ПОТОЛКА ОПРЕДЕЛЯЕТ СТОИМОСТЬ (ТАРИФ) БИЛЕТА НА ПРОЕЗД!!!!!   А, СТОИМОСТЬ БИЛЕТА НАПРЯМУЮ ОПРЕДЕЛЯЕТ СУММУ КОМПЕНСАЦИИ НА БЕСПЛАТНЫЙ ПРОЕЗД ЛЬГОТНИКОВ!!!  Чем больше тариф, тем больше сумма компенсации на проезд льготников...  Вспомните, какие сказки нам рассказывали перевозчики и мэр, что, если увеличить стоимость проезда, то перевозчики будут бесплатно возить льготников.

2.2.10. Забезпечувати безкоштовний проїзд пільгових категорій громадян згідно з чинним законодавством України!!!

      И далее по пунктам ДОГОВОРА:

2.1.11. Визначати обсяг транспортних послуг, які надає Перевізник на кожному маршруті на основі ведення електронного обліку пасажиропотоку!!!

 

2.2.1. Забезпечувати дотримання законодавчих та нормативно-правових актів, які регламентують виконання  пасажирських автоперевезень!

2.2.2. Здійснювати пасажирські перевезення на маршрутах відповідно до затверджених розкладів, встановлених тарифів (!!!) та дорожної документації встановленого зразка.

2.2.3. Забезпечувати регулярність руху на міських маршрутах не менше 95%.

2.2.4. Вести облік виконаної в процесі пасажирських перевезень роботи. Щомісяця до 8-го числа надавати Замовнику інформацію про кількість виконаних рейсів на кожному маршруті та виконану роботу в цілому. На вимогу Замовника подавати необхідні дані для розрахунку тарифу на проїзд!!!

2.2.6. НЕСТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ДОСТОВІРНІСТЬ ПОКАЗНИКІВ, НАДАНИХ ЗАМОВНИКУ!!!!!

...

2.2.13. Забезпечувати належний санітарний, внутрішній і зовнішній стан автобусів.

...

2.2.15. Здійснювати видачу проїздних квитків пасажирам відповідно до вимог чинного законодавства, встановлених тарифів, а також визначеної Замовником системи справляння плати за проїзд.

2.2.16. НЕ ДОПУСКАТИ ПРОДАЖ ПРОЇЗНИХ КВИТКІВ ПІД ЧАС КЕРУВАННЯ ТРАНСПОРТНИМ ЗАСОБОМ!!!

...

2.3.5. У випадку виявлення порушень Перевізником умов цього Договору складати акт про виявленні порушення. При систематичних порушеннях та наявності не менше 3-х актів про виявленні порушення впродовж 3-х місяців  розглядати питання щодо дострокового розірвання цього Договору!!!

...

2.3.7. За невиконання умов цього Договору Замовник має право в односторонньому порядку достроково розірвати Договір з повідомленням Перевізника за 30 днів до розірвання!

 

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Геннадий Геков

15 травня 2017 21:21