Попеску вшановує жертв розстрілу тільки за національною ознакою?

Попеску вшановує жертв розстрілу тільки за національною ознакою?

01.04.2014, 18:51

У вівторок, першого квітня, в урочищі  «Варниця» поблизу сел. Біла Криниця відбулися поминальні заходи, приурочені до 73-ої річниці розстрілу мирних жителів Глибоччини. На траурному мітингу виступив народний депутат України Іван Попеску. 

28 січня 2014 р., вже після перших убитих режимом на майдані Незалежності у Києві,  Верховна Рада України поіменно проголосувала за скасуваня диктаторських законів, ухвалених в ручному режимі 16 січня.

Саме ці закони спричинили загострення протистояння в Україні, які вилися в перші людські жертви. Народний депутат Іван Попеску голосував за них підняттям рук.

Лідери румунських організацій написали відкритий лист до Міжрегіонального Об’єднання “Румунська Спільнота України”, щоб її представник, нардеп Іван Попеску, вийшов із лав Партії Регіонів. Лист був підписаний 17 січня 2014 р., тож вони вимагали у представника румунської громади в Парламенті, щоб той відкликати свій голос, відданий за пакет законів “Олійника-Колісниченка”, що обмежували права і свободи громадян України.

Проте народний обранець цього не зробив. Щобільше, коли їх скасовували 28 січня, то у сесійній залі його не було. Це засвідчують  результати поіменного голосування, оприлюднені на сайті Верховної Ради.

Поки у Києві тривало збройне протистояння, буковинський нардеп-регіонал Іван Попеску був помічений серед виступаючих зі сцени Антимайдану в Маріїнському парку 18 лютого. Через кілька днів на Майдані було застрелено снайперами десятки героїв Небесної сотні. 

Іван Попеску один з тих депутатів-регіоналів, на яких лежить кров убитих в Києві людей. Тому його участь у заходах з нагоди схожих подій є або проявом ксенофобії, бо він вшановує жертв тоталітаризму за національною ознакою, або блюзнірством. 

Фото Nicolae Hauca Mykola Havka

1