'Причиною пожежі міг бути несправний кип'ятильник,  а хворий, швидше за все, задихнувся без кисневої дотації, другий постраждалий помер від опіків', - чиновники

"Причиною пожежі міг бути несправний кип'ятильник, а хворий, швидше за все, задихнувся без кисневої дотації, другий постраждалий помер від опіків", - чиновники

28.02.2021, 11:09

Директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний спростував поширену в ЗМІ нібито його заяву про самопідпал пацієнта в міській лікарні №1 Чернівців. 

Як інформує Цензор.НЕТ, про це він заявив Укрінформу.

"Я такого не говорив. Це не самопідпал", - стверджує Чорний.

Він також сказав, що причиною пожежі став не вибух і не електропроводка. За попередньою версією, причиною пожежі міг стати несправний кип'ятильник.
 
Як повідомила заступниця голови ОДА Наталія Гусак, пацієнт міг померти не через пожежу, а внаслідок переляку та свого тяжкого стану.

Раніше "Дзеркало тижня" з посиланням на заяву Чорного заявило, що основна версія трагедії в Чернівцях - самопідпал тяжкохворого пацієнта.

Як повідомлялося, вдень 27 лютого в міській лікарні №1 у Чернівцях сталася надзвичайна подія. В ОДА заявили про вибух.

Зі свого боку у ДСНС заявили, що НП сталася в результаті спалаху кисневої труби. Також за даними рятувальників 1 людина загинула, 1 постраждала внаслідок події. Пізніше мер міста Роман Клічук заявив, що версія про вибух кисневого балона не підтвердилася. 

 Як повідомила начальниця управління забезпечення медичного обслуговування в сфері охорони здоров’я міської ради Наталя Калмикова, у відділенні Чернівецької міської лікарні №1, під час пожежі, перебувало 30 людей. В палаті, під час загорання перебувало 4 людей, двоє з яких не постраждали зовсім.

 Чоловіку, який помер під час пожежі,було 76 років. Інший постраждалий – 77-річний чоловік, при свідомості, знаходиться в реанімаційному відділенні з 70% опіків тіла, - каже вона.

 “Чоловік помер не від опіків. Його ліжко не постраждало під час пожежі. Найбільше постраждав саме той чоловік, який зараз в реанімації, а загиблий ще до пожежі був у дуже важкому стані, з дуже поганою сатурацією, тому, скоріш за все він задихнувся”, – зазначила Наталя Калмикова.

 Також чиновниця розповіла, що в міську лікарню №4 евакуювали 1 людину, в міську лікарню №3 – 2 людей та в Обласну клінічну лікарню – 3 людей. Усіх інших переведено в межах закладу.

  

 В лікарнях, куди було вирішено перевезти пацієнтів, пішли на зустріч та одразу підготували необхідну кількість ліжок.

Раніше мер Чернівців Роман Клічук заявив, що причини займання наразі з’ясовуються, але, за його словами, "можна вже напевне сказати, що це не пов’язано з електропроводкою, і вибуху кисневого балону точно не було". Прошу всіх перевіряти інформацію, перш ніж поширювати її: чутки і паніка точно нікому не допоможуть.

"27 лютого о 13:15 у місті Чернівці по вулиці Героїв Майдану, 226 в палаті на другому поверсі п'ятиповерхової будівлі Міської клінічної лікарні №1 стався спалах кисневої труби (хлопок). О 13:30 пожежу ліквідовано. Внаслідок даної події загинула 1 та постраждала 1 особа", - йдеться у повідомленні ДСНС.

Стан потерпілого внаслідок вибуху в чернівецькій лікарні №1 – був вкрай тяжкий.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили медики лікарні швидкої медичної допомоги.

За словами одного з лікарів опікового відділення, постраждалому 77 років, у нього, окрім опіків, двобічна пневмонія.

"У нього важкі ураження. Можете собі уявити: голова, шия, тулуб, руки циркулярно... І всі ділянки сірі з овугленим епідермісом. Тобто все – глибокі опіки 3-Б–4 ступеню. Трохи ще стопи, гомілки... Процентів 75 поверхні тіла", – повідомив лікар.

"Він лежав з двобічною тяжкою пневмонією. З урахуванням віку, це серйозна справа. На жаль, шансів у нього немає", – додав медик.

  Після інциденту пацієнтів із сусідніх палат почали перевозити в інші лікарні міста.

Поліція вирішує питання щодо відкриття кримінального провадження через пригоду в лікарні. 

Вночі, 28 лютого, у реанімації помер другий чоловік, який постраждав від вибуху у лікарні №1.

Про це повідомляє пресслужбу ДСНС

77-річний пацієнт, який отримав 75% опіків тіла, помер у відділенні міської клінічної лікарні Чернівців сьогодні вночі, 28 лютого.

Внаслідок пожежі, яка сталася 27 лютого у міській клінічній лікарні №1 міста Чернівці, загинули двоє людей.

Вчора, 27 лютого, у результаті пожежі загинув 76-річний буковинець.

Під час загоряння евакуювали 20 осіб. Вогонь знищив меблі та медичне обладнання на площі 30 м2.

1