'Гра для збільшення вартості': Осачук пояснив, чому попередні керівники Чернівецької ОДА роками гальмували добудову потрібних людям об'єктів

"Гра для збільшення вартості": Осачук пояснив, чому попередні керівники Чернівецької ОДА роками гальмували добудову потрібних людям об'єктів

09.10.2020, 10:14
«Велике будівництво» – це, коли будується вся країна, наголосив голова ОДА Сергій Осачук під час інтерв’ю Інформаційному агентству "АСС".
 
Усі об’єкти, які зводять на Буковині за програмою Президента України «Велике будівництво», завершать та здадуть у експлуатацію. У цьому запевнив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук у програмі інформаційного агентства АСС «ВпливовийАССпект».
 
– «Велике будівництво» – це програма гармонійного розвитку всієї країни. Роботи здійснюють під професійним наглядом і контролем Міністерства інфраструктури, Укравтодору, Міністерства розвитку громад та територій, де працюють фахівці, з якими ми маємо погодити кожен об’єкт. Вони не пропустять жодної ділянки дороги, будівлі, якщо буде щось заплановано некоректно.
 
Голова ОДА також розповів, із якими труднощами довелося стикатися під час реалізації програми.
 
– «Велике будівництво» у Чернівецькій області – це більше історія про успадкованість об'єктів, які ми отримали від попереднього керівництва обласної державної адміністрації. Воно роками було неспроможне завершити такі потрібні людям споруди. Мені здається, що це така забавка, така гра, або ж, припустимо, усвідомлена дія – щороку знаходити ще якісь роботи, що їх необхідно закінчити, тому що «ой, лишенько, ми не передбачили систему пожежогасіння, водовідведення чи опалення,– пояснив Сергій Осачук.
 
За його словами, така «гра» дозволяла щороку збільшувати проєктну вартість та виділяти додаткові кошти на довгобуди. Крім того, довелося також налагодити комунікацію із підрядниками та спонукати їх до ефективної роботи.
 
– Ми успадкували не тільки об’єкти, але й підрядників, які кілька років тому виграли ці конкурси і тепер будують. Вони ще не спромоглися переключитися на наш стиль роботи. Для них це розрив шаблонів. Бо ж «навіщо закінчувати школу, а що ми наступного року будемо робити, навіщо завершувати перинатальний центр, там можна ще зо два роки його побудувати».
 
І тому кругом зміни творять люди, добрі зміни творять добрі люди, і якщо щось не вдається, то це завжди має прізвище і ім’я, – підсумував голова ОДА.
 
 
1