Більше третини чернівчан вже обрали собі лікаря

Більше третини чернівчан вже обрали собі лікаря

05.07.2018, 19:07

За три місяці з часу старту медичної реформи станом на 1 липня лікувально-профілактичні заклади зареєстровано 93 720 декларацій між лікарями та пацієнтами, що становить 35,7% від загального населення міста.

Наразі лідерами за кількістю декларацій про вибір лікаря у співвідношенні до населення є Вінницька, Полтавська, Харківська, Чернівецька, Житомирська області.

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я міської ради, всі комунальні медичні установи міста, де надається первинна  медична допомога, готові до переведення в комунальні некомерційні підприємства. Підготовлено і оприлюднено проект рішення міської ради про затвердження передавальних актів та нових статутів комунальних некомерційних підприємств, які надають первинну медичну допомогу.  Це потрібно для того, щоб всі заклади первинної допомоги могли укласти договори з Національною службою здоров’я та перейшли на фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

Триває робота щодо створення необхідної матеріально-технічної бази 7-ми комунальних некомерційних підприємств відповідно до табелів оснащення таких підприємств медичною технікою та виробами медичного призначення, які затверджені  Міністерством охорони здоров’я. На закупівлю інвентарю, техніки, виробів медичного призначення та медичної інформаційної системи для цих підприємств з міського бюджету  спрямовано 8 млн. 260 тис. грн.

Довідково. В Чернівцях обрати свого лікаря можна в семи амбулаторно-поліклінічних закладах, а саме :

  • КМУ «Міська поліклініка №1»

  • КМУ «Міська поліклініка №2»

  • КМУ «Міська поліклініка №3»  

  • КМУ «Міська поліклініка №5»

  • КМУ «Міська дитяча поліклініка»  

  • ЦПМСД «Садгора»

  • ЦПМСД «Роша»

Усі сім амбулаторно-поліклінічних заклади перебувають в стадії перетворення в комунальні некомерційні  підприємства.

 

1