Понад півсотні посадовців органів місцевого самоврядування Чернівецької області не подали декларацію за 2016 рік

Понад півсотні посадовців органів місцевого самоврядування Чернівецької області не подали декларацію за 2016 рік

14.07.2017, 19:24

 Працівниками управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки НП України спільно з Сторожинецькою місцевою прокуратурою в ході аналізу декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік, за визначеною Національним агентством формою, встановлено факт не подачі декларацій посадовими особами органів місцевого самоврядування чотирьох районів області, які є суб’єктами відповідальності за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення.

         Під час перевірки вищевказаної інформації встановлено, що посадовцям  було неодноразово повідомлено про необхідність подання декларації у вказані законом терміни. Станом на 12.07.2017 вищезазначені 56 осіб, всупереч ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», не подали декларацію шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства.

По даному факту у липні 2017 року Сторожинецькою місцевою прокуратурою Чернівецької області відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (Умисне неподання суб’єктом декларування декларації) щодо 56 «корумпованих» посадовців.

1