Політику нинішнього президента вважаю вкрай загрозливою для країни, - Микола Федорук

Політику нинішнього президента вважаю вкрай загрозливою для країни, - Микола Федорук

02.10.2012, 20:41

Я тушкою ніколи не був і не буду. Кажу це раз і назавжди. Якби хотів, став би маріонеткою ще в березні минулого року, - відповів Микола Федорук на одне з питань сьогоднішньої чат-конференції на сайті chas.cv.ua.

Що стосується зрадників, то є чудовий вірш Юрія Левітанського:

Каждый выбирает для себя
Женщину, религию, дорогу
Дьяволу служить или пророку
Каждый выбирает для себя

Краще і не скажеш.

Я не буду давати оцінку цим людям, про яких ви пишете. Це справа їхньої совісті. Я вже наводив слова Юрія Лєвітанського.  А щодо того, які люди до виборів і після, то я дуже добре знаю, хто чого вартий. Але щасливий від того, що більшість людей - справжні, порядні і незрадливі.

Звичайно, я проти закону про мови. А політику нинішнього президента вважаю вкрай загрозливою для країни. Вона може призвести до повної ізоляції України у світі. І це хвилює будь-яку небайдужу людину. Чергова маячня і чергові міфи. Ніхто ніколи мені не покаже жодної газети чи ефіру, де я б підтримував Януковича.

Моя посада вимагала насамперед забезпечення проведення чесних і прозорих виборів. Щодо 2004 року, то, до речі, в рішенні сесії, яка розглядала питання щодо подій на Майдані, не було жодного прізвища - ні Януковича, ні Ющенка.

Весь час хтось намагається мені висунути якісь звинувачення і чекає, аби я виправдовувався. Не збираюсь цього робити.  Я вже казав про те, що такі риси, як образа і помста, мені не властиві. Це для слабких духом людей, а я себе вважаю людиною сильною.

А щодо полковника СБУ, то я ніколи в цих структурах не працював. З повагою ставлюсь до професіоналів, які там працюють. А де, на якому обліку мені стояти, як офіцеру запасу, не я вирішую. Раніше я був офіцером запасу Збройних Сил України. Тому ця заграна платівка про полковника СБУ вже не просто нецікава, а ще й смердить тупістю та невіглаством тих, хто її придумав.

Я залишаюсь в партії чернівчан. Вона хоч і віртуальна, але ж цілком реальна.

Щодо опозиції, то мені подобається її програма. Мені імпонує те, що вже підготовлено понад 80 законопроектів, які торкаються всіх сфер і вони насправді покращать життя людей.  Я не розумію питань щодо грошей чи скільки це коштувало. Мені це нічого не коштувало. Я підтримую програмні засади Об’єднаної опозиції і далі планую працювати в цій команді. Родичів у "Фронті Змін" у мене немає. Є знайомі. Хто себе вважає ображеним чи несправедливо оціненим – це не до мене.

А вішати ярлики в тому, хто я є, – це, останнім часом, улюблена «фішка» моїх опонентів, на яку я не звертаю уваги.

Вибори я не програю. Вони приходять і минають. А життя триває. Не переймайтесь.

1