Політичне питання стосовно протесту прокурора запропонували зняти з порядку денного сесії, оскільки  воно вже передане в суд

Політичне питання стосовно протесту прокурора запропонували зняти з порядку денного сесії, оскільки воно вже передане в суд

01.12.2011, 19:04

Учора сесія Шевченківської райради затвердила звіт голови ради Михайла Пазюка. Засідання в середу  продовжило незакрите нещодавно пленарне засідання, яке перервало свою роботу через конфлікт навколо протесту прокурора на попереднє рішення сесії. 30 листопада депутати відклали свої політичні амбіції і вирішили близько десятка невідкладних питань з життєдіяльності району. Політичне питання стосовно протесту прокурора запропонували зняти з порядку денного сесії, оскільки  воно вже передане в суд. Цю пропозицію депутата від «Батьківщини» Г.Виноградової підтримало понад 90% депутатів.

Центральне питання, яке розглядалося на сесії – це звіт голови райради. У ході його обговорення виступили три представники різних політичних сил. Змістовними були висновки і зауваження голови фракції «Батьківщина» в Шевченківській райраді Галини Виноградової, яка є депутатом уже другу каденцію і тому зуміла зробити порівняльний аналіз  роботи цієї ради з роботою ради попереднього скликання по окремих напрямках. Депутат Виноградова відзначила активнішу й ефективнішу роботу народних обранців району цього року, а такоже зосередила свою увагу на невирішених питаннях, які заслуговують на першочерговий розгляд. Серед недоліків вона наголосила на тому, що не вдалося повністю ліквідувати стихійну торгівлю на вулицях міста: залишається 5 точок стихійної торгівлі, які псують імідж міста. Також пані Виноградова відзначила відсутність  коштів з Держбюджету на соціальний захист громадян. Зокрема, багато невирішених питань стосовно ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від неї. Понад 50 таких осіб у районі звернулися до суду щодо соціальних виплат, і за рішеннями суду майже 250 тис. грн. їм треба виплатити.

Учорашня сесія також розглянула питання про виконання районного бюджету за 9 місяців, про внесення змін до рішення сесії про районний бюджет на 2011 рік; про дотримання Закону України про статус громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС; про хід виконання програми реформування і розвитку ЖКГ району на 2010-2014 рік; про звіти депутатів Шевченківської райради перед виборцями;

про затвердження плану роботи районної ради на 2012 рік; про депутатських запит.

Щодо звітів депутатів перед виборцями, які зараз тривають, то депутатом Виноградовою наголошено: левова частка питань виборців стосується прозорості використання коштів мешканців, сплачуваних за квартплату, а також інших коштів, спрямованих на житлово-комунальне господарство району. «І треба дати раду їм, якщо буде наша воля і принципова позиція», - наголосила Г.Виноградова.

Глибокої інформації про їх використання немає не лише у громадян, але і в депутатів. Саме тому Г.Виноградова  внесла ряд пропозицій, серед яких така, що «першою скрипкою» у питаннях розрахунків за ЖКГ повинна стати депутатська комісія з питань ЖКГ. Вона повинна мати повну інформацію, на що витрачаються кошти, про можливість їх перерахунку і поліпшення якості надання послуг – аби доводити це до відома мешканців.

Тож депутати плідно попрацювали над вирішенням нагальних питань району.

22 вересня 2011 року 6-ю сесією VI скликання Шевченківської районної у м.Чернівці ради, нагадаємо, було прийнято рішення «Про звернення депутатів Шевченківської районної у м.Чернівці ради до Президента України Віктора Януковича» щодо висловлення недовіри Прем’єр-міністру Миколі Азарову та Кабінету Міністрів України.

При прийнятті цього рішення депутати вийшли за межі наданих їм повноважень і порушили вимоги ст.19 Конституції України, а також ч.3 ст.24 та ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

На цій підставі, керуючись ст.21 Закону України «Про прокуратуру» прокурор Шевченківського району м.Чернівців 23 вересня ц.р. направив протест сесії Шевченківської райради, який зупиняє дію вищевказаного рішення і підлягає обов’язковому розгляду в десятиденний строк після його надходження.