Поліція перевіряє, чи справді пацієнти чернівецької лікарні використовують власні балони із киснем, а не  переслідує лікарку за критику чиновників ОДА

Поліція перевіряє, чи справді пацієнти чернівецької лікарні використовують власні балони із киснем, а не переслідує лікарку за критику чиновників ОДА

06.11.2020, 17:41

Заступниця голови Чернівецької ОДА  Наталія Гусак вважає маніпулятивними повідомлення про те, що чернівецьку лікарку Ольгу Кобевко запросили на розмову до поліції нібито за її критику влади чи оприлюднення нею інформації про ситуацію у лікарні.  

Наталія Гусак нагадала, що публічно, під час брифінгу під стінами ОДА,  повідомила про свій намір звернутися до поліції із заявою перевірити, чи відповідає фактам інформація нібито пацієнти лікарень використовують власні балони із киснем, які приносять до палат інфекційного відділення.

Заява була написана за фактом цієї ситуації, а не  стосовно якоїсь конкретної особи.

- Знаючи наскільки це небезпечно, як посадова особа, я звернулася до поліції із заявою, розслідувати цю ситуацію. До речі, з такими заявами до поліції може звертуися будь-який громадянин України, - розповіла Наталія Гусак. - Щоб зрозуміти, наскільки небезпечно використовувати балони невідомого походження, достатньо згадати ситуацію, коли кілька років тому через балон з киснем вибухнули три поверхи міської лікарні в Луганську. Міністерство охорони здоров'я неодноразово наголошувало дбати про безпеку при роботі з киснем. Саме тому я написала заяву до правоохоронців з проханням з'ясувати, чи був такий факт, хто заставляє пацієнтів привозити балони з киснем. 

А в цьому випадку існувало чимало небезпек. В балоні вибухонебезпечна суміш. Крім того, кисень повинен бути медичним та мати відповідний сертифікат про походження. Про прохання перевірити всі ці факти (чи дійсно в лікарні використовували кисень когось із пацієнтів, чи був у балоні саме кисень, а не газ іншого походження та чи був він медичним) Наталія Гусак, як посадовиця і звернулася до правоохоронців.

«Заввідділенням почула про балон з киснем та намагалася розібратися в ситуації. Проте, коли вона поцікавилася цим фактом, балон зник. Ми повинні були з'ясувати, хто винен у тому, що на територію лікарні заносять кисень невідомого походження, хто бере на себе відповідальність підключати до газу невідомого походження хворого», - каже Наталія Гусак.

А позаяк першою інформацію про те, що пацієнти використовують власні балони із киснем оприлюднила саме Ольга Кобевко, то цілком зрозуміло, що поліція, яка перевіряє чи відповідає вона фактичному стану справ у лікарні, захотіла поговорити із нею, щоб встановити істину.

За словами посадовиці, вона вдячна, що лікарка знайшла в собі сміливість повідомити в соцмережах про балон із киснем в інфекційному відділенні ОКЛ.

Частково використано матеріали https://acc.cv.ua/

1