Поліція Буковини розпочала кримінальні провадження за фактами трьох ДТП з потерпілими

Поліція Буковини розпочала кримінальні провадження за фактами трьох ДТП з потерпілими

18.07.2019, 16:36

На Хотинщині внаслідок зіткнення двох мікроавтобусів госпіталізовано 8 потерпілих, серед яких і новонароджена дитина. У Новоселицькому районі під час перекидання мікроавтобуса смертельно травмувалася 22-річна пасажирка.

Зіткнення мікроавтобусів «Mercedes Benz Vito» і «Volkswagen T5» сталося 17-го липня приблизно о 22 годині у селі Данківці Хотинського району.

 На місці події поліцейські встановили: під час виїзду на головну дорогу 21-річна водійка автомобіля «Mercedes Benz Vito» не надала перевагу в русі і допустила зіткнення з мікроавтобусом «Volkswagen T5» під керуванням 23-річного жителя Заставнівського району.

 Загалом, в обох транспортних засобах на момент аварії перебувало 11 дорослих і немовля. Усіх учасників автопригоди доставлено до Хотинської районної лікарні для обстеження, 8 з них госпіталізовано з травмами різного ступеню тяжкості.

 Водійку автомобіля «Mercedes Benz Vito» поліцейські затримали в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

 Також поліцейські затримали та помістили до ізолятору тимчасового тримання винуватця іншої автопригоди, що мала місце у селі Рідківці Новоселицького району в ніч з 17-го на 18-те липня. Керуючи на польовій дорозі мікроавтобусом «Volkswagen T4», 30-річний місцевий житель не впорався з керуванням і допустив з’їзд у кювет з подальшим перекиданням автомобіля.

 Під час автопригоди травмувалася його 22-річна пасажирка. У стані коми та з черепно-мозковою травмою потерпілу доставлено до лікарні швидкої медичної допомоги міста Чернівці. Внаслідок отриманих травм потерпіла померла в реанімаційному відділенні.

 Працівники поліції встановили, що водій керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

 За вказаними фактами слідчі внесли відомості Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

 Ще один нетверезий водій допустив автопригоду у селі Припруття Новоселицького району. Керуючи автомобілем «ВАЗ-2101», 22-річний чоловік не впорався з керуванням і здійснив наїзд на 21-річну жінку та її п’ятирічну доньку. У матері та дитини медики діагностували забої різних частин тіла.

 За фактом автопригоди слідчі Новоселицького відділення поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

1