Політічєскі-гастрономіческа картіна: взяв франшизу 'Самопоміч', чи 'Ляшка', чи 'Батьківщина', чи що завгодно, порішав з пацанами-акціонерами і пользуйся, - Блог Мостіпаки

Політічєскі-гастрономіческа картіна: взяв франшизу "Самопоміч", чи "Ляшка", чи "Батьківщина", чи що завгодно, порішав з пацанами-акціонерами і пользуйся, - Блог Мостіпаки

12.08.2018, 11:38

От якщо ви ліберал, за права людини, свободу лічності, конкуренцію, фігню-муйню та інші такі капіталістично-демократичні штучки, то в Україні вам – повна … опа. Ну, в смислі, вас не з’їдять на обід, як у Центрально-Африканській республіці, і не кинуть в яму до крокодилів, як у Зімбабве. Але тут вам або не буде за кого голосувати, або вас раз у п’ять років розводитимуть як лоха, втюрюючи через тілівізор якусь чергову різнокольорову "ганялку", яка точ в точ буде повторювати все, що ви хочете почути і про права, свободу лічності, але потім тупо вас кидане, як тільки пройде прохідний бар’єр. 

На виборах 2014-2015 років така "ганялка" називалася "Самопоміч" і була біло-зелена. Потім з нею почалися, з точки зору заядлого ліберала, чудеса. А з точки зору реального прагматика вона виявилася тим самим, що і інші наші так звані партії. Франшизою. 

Ну, як вам то пояснити.. От купляєте ви дозвіл, аби продавати якісь бургери фірмові у генделику чи пиріжки з фірмовою капустою. Отак само чи то "Самопоміч", чи "Ляшка", чи "Батьківщина", чи що завгодно. Взяв франшизу, порішав з пацанами-акціонерами і пользуйся. Як у тому грузинському анекдоті "я єйо паил, кармил, я єйо и танцевать буду". От шось таке у нас в Чернауцях і на Буковині порішали. Бо в 2015-му як було? Були якісь тьорки, мутки, шухер-мухер, діла-дрова і вийшов із тої "Самопомочі" кольхоз. Ті були Васі, ті Макса, ті Валєр Миколаїча, а ті – не приший кобилі фіст. З того всьо і почалося – розвалився спочатку міський кольхоз, а потім черга дійшла і до обласного. Опшим, кончилася "Самопоміч" одна, а друга ледве животіла. Ну й кому то таке тре? 

І тут об’явився головний акціонер. І почали перти навіть з обласної всіх. Бо франшиза, то є франшиза. Хто її на пиріжки купив, то іншим нєфіг лізти туди зі своїми чебуреками. 

І тепер у нас всьо стало чьотко і понятно. І зникла в нашому політіческому житті різна плутанина. Дивіться самі. Є "Гойра""Бартка""Гуральня" і "Самопоміч". Раз. Є "Квінто""Універсам "Жовтневий" і "За життя". Два. Є "Ринок "Центральний""Ринок "Добробут""Затишок" і "Народний фронт". Три. І є сама крута (на нині) франшиза – "Сорбонна""Шиллер""Чернівці""Буковина""Егоїст-палац", стайня "Базар "Зельоний""Рідне місто", ставок, млинок, садок і капличка в Іванківцях. Усьо. Залишилося ще десь на хавчик прилаштувати БПП і "Батьківщину" (не всьо ж булочками для больнічки постити). 

Отака політічєскі-гастрономіческа картіна. Розклади понятні? Ну і будьте собі хоч лібералом, хоч ліберастом, а хоч ЛГБТ-спільнотою. То ваші проблєми. Франшизу не брали, ну то й де там "ваше стояло"? В Польщі на бараболях. Ото і є справжній лібералізм – що заробив, то і маєш. 

***

Блог Мостіпаки

Джерело: https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Навіть гидко читати цю заказуху від бурбаки. Чорней "бумбонить" і не червоніє...

avatar

Юрій

12 серпня 2018 14:17

Мо чучело мустипака шо ти в своему житию зрабиу ???

avatar

Мостипуха

12 серпня 2018 19:34