Поки у Чернівцях 'висить' питання з пільговим проїздом, у сусідньому Івано-Франківську проблему  вирішують

Поки у Чернівцях "висить" питання з пільговим проїздом, у сусідньому Івано-Франківську проблему вирішують

30.05.2014, 14:51

Наразі достеменно невідомо, що буде з пільговим проїздом у Чернівцях.

Так само невідома доля соціальних проїзних, які останнім часом наробили багато галасу у місті і навіть стали «виборчою зброєю» окремих кандидатів і місцевих політиків. Влада каже, що ведуться переговори (навіть комісія створена по цьому питанні) з перевізниками і невдовзі буде напрацьоване певне рішення.

Проблема з пільговиками, а точніше з їхнім проїздом у громадському транспорті, не є новою і виникає в багатьох містах. Причина одна: перевізникам невигідно возити людей задарма. Деякі з представників, які надають послуги по пасажирському перевезенню навіть говорять про збитковість своєї роботи…

Разом з тим, у сусідньому Івано-Франківську цю проблему почали вирішувати і навіть дійшли до певних компромісів. Відзначимо, що франківські перевізники своє невдоволення проявляли не тільки усно. До прикладу, коли міський виконавчий комітет не вніс на розгляд питання про підняття тарифів на проїзд, перевізники заявили, що цілий день у Івано-Франківську не будуть їздити маршрутки (16 травня). У цей день на їхню адресу посипалося чимало «щирих компліментів» від мешканців міста, адже про страйк не було попереджено.

Після такого страйку, франківська влада згадала про свої наміри (і обіцянки) придбати новий автотранспорт і купила 2 автобуси (всього планується придбання близько 70 автобусів), що по суті, проблему не вирішило, але заставило приватних перевізників задуматися.

Зрештою влада висловила бажання піти н зустріч перевізникам і дати можливість збирати з людей більше грошей. Через підвищення ціни на пальне і ремонт, проїзд також подорожчає. Скоріше за все, у Івано-Франківську він становитиме 2,5 грн (зараз 2 грн. – ред.) – в крайньому випадку 3 грн. Натомість з перевізниками мають укласти нові договори (або внести зміни у ті що є), згідно яких, до 1 вересня вони мають встановити GPS, компостер і видавати білети. Це робиться для того, аби відслідковувати точну кількість пасажирів і слідкувати за дотриманням графіку перевізниками.

До слова, згідно умов франківської влади, пенсіонери і далі матимуть можливість безкоштовного проїзду з 10.00 до 16.00 години.

Джерело: http://chv.tv* матеріл з сайту chv.tv

1


КОМЕНТАРІ (4)

В Івано-Франківську люди оголосоли бойкот перевізникам скоро вони самі себе будуть возити.

avatar

петро

30 травня 2014 12:09

Как все предсказуемо )))) Пиарщики и тролли начинают отмазку для власти.

Не нравится Альботе соц.проездные? Пусть уходит с маршрута. Придут другие,будут возить без проблем.

Но власти на людей начхать. Им важно,сколько отстегнут перевозчики на карман.

avatar

началось )))))

30 травня 2014 12:19

Приємно здивував. Це ж у піку і нинішній владі й нашим захланним перевізникам, для яких і соцпроїзні жах, і прийнятий більше двох років тому(!) тариф у 2,5 грн. - МАЛО

avatar

Чорнею

30 травня 2014 20:43

Всі маршрути, які дублюють міський комунальний електротранспорт повинні бути скасовані! Мережа маршрутів повинна бути розроблена так, що маршрутки забезпечують підвіз громадян до тролейбусної мережі! Це дасть можливість розгрузити центральну частину міста, значно поліпшити екологію міста. А перевізники нехай змагаються за нові маршрути на тендері, причому без підвищення цін на послуги.

avatar

Чернівчанин

31 травня 2014 12:51