Поки СБУ просить повідомляти про вандалів у Чернівцях осквернили напис 'Герої не вмирають'

Поки СБУ просить повідомляти про вандалів у Чернівцях осквернили напис "Герої не вмирають"

27.03.2014, 18:43

Невідомі осквернили напис "Герої не вмирають" на бетонному паркані заводу "Кварц" у Чернівцях. На тлі синьо-жовтого прапора зловмисники червоною фарбою намалювали зірки.

Про це у Facebook повідомила журналіст Надія Бабинська.

"Гади дорвались до нашого напису "Герої не вмирають". Треба реагувати", - написала вона.

Нагадаємо, минулої неділі небайдужі чернівчани прикрасили бетонний паркан на околиці Чернівців написом "Герої не вмирають".

Фото Наталії ФЕЩУК.

Щодо розслідування резонансних правопорушень

 Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України  розслідування резонансних правопорушень, пов’язаних з актами вандалізму,   належать до компетенції органів внутрішніх справ, оскільки в діях зловмисників, перш за все, вбачаються ознаки хуліганських проявів, спрямованих на порушення громадського порядку.

 З погляду на те, що подібні хуліганські дії провокують загострення  суспільно-політичної ситуації, регіональний орган СБУ відповідно до наданих законодавством повноважень, сприяє працівникам міліції у розслідуванні вказаних правопорушень.

 Будемо вдячні за будь-яку інформацію, яка допоможе розкрити ці правопорушення та притягти винних до відповідальності. Такі відомості можна надати за телефоном довіри УСБУ в Чернівецькій області: (0372) 54-02-04, який працює цілодобово.

 З повагою, Павло Дейнеко, прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

У Чернівцях ніхто не шукає вандалів, які розмалювали та облили фарбою пам'ятник Буковинському куреню та пам'ятну дошку Олега Ольжича. Не шукають і тих, хто розмальовував російськими прапорами стовпи у Чернівцях.

Як повідомили molbuk.ua в УСБУ в Чернівецькій області, виявлення та покарання вандалів не входить до компетенсції СБУ, навіть, зважаючи на останні події в країні. Також зазначили, що цим має займатися обласне УМВС.

Як зазначили у прес-службі УМВС у Чернівецькій області, правоохоронці шукають тільки тих, хто облив фарбою пам'ятник Францу Йосифу. Тих, хто вчинив решту актів вандалізму не шукають, бо не було заяв та повідомлень.

Тому, хто облив пам'ятник Францу Йосифу, інкримінують дрібне хуліганство.

“Повідомлення про те, що невідомі особи 24 березня поточного року облили фарбою пам'ятник Францу Йосифу, зареєстровано в журналі єдиного обліку Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області. За даною інформацією вживаються усі необхідні заходи, спрямовані на встановлення особи зловмисника. Наразі дії правопорушника кваліфікуються згідно із ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення”, - йдеться у повідомленні прес-служби УМВС.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Larisa Khomich

27 березня 2014 17:23