Поки покращувачі з ОДА реорганізують книжкову торгівлю, у Чернівцях закривається Книжковий супермаркет

Поки покращувачі з ОДА реорганізують книжкову торгівлю, у Чернівцях закривається Книжковий супермаркет

01.04.2013, 19:34

Йдеться про магазин відомої мережі, який кілька років тому відкрили на проспекті Незалежності у Чернівцях. Спочатку магазин відмовився від додаткових площ, які традиційно для міста книгарень і кав'ярень заповнили іншим крамом, а зараз взагалі розпродує літературу. На ладан також дихає інша відома книгарня "Буква", що на вул.М.Заньковецької. Покращувачі з Чернівецької ОДА, нагадаємо, ще від минулого року просторікують про величезні надприбутки, які нібито можна отримати від торгівлі книжками. Це навіть стало формальним приводом для реорганізації комунальної мережі книгарень. Цікаво, що тепер скажуть покращувачі?

Наскільки відомо, книгарня перебралася в трохи тісніше приміщення поблизу "Чашки", що на проспекті. Ще хтось каже, що злилася з "КС" на Соборній площі. Проте тенденція до скорочення торговельної площі, на якій торгують книжками, очевидна. Як і щодо перспектив книготоргівлі в Чернівцях.

1


КОМЕНТАРІ (7)

То що ж ще не ясно? Якщо приватники укрупнюють свій бізнес та оптимізують структуру торгівельних закладів, то комунальним підприємтсвам сам Бог велів. Чого ж роздувати казна що, якщо й так ясно, що попит на книжки у палітурках зменшується й нічого, панове книголюби, тут не вдієш. То чому, дозвольте поцікавитися, зі зменшенням попиту на товар, попит на працю двох десятків директорів та бухгалтерів комунальних підприємств повинен залишатися тим самим? Чому вони й надалі повинні отримувати зарплату з наших податків та з бюджету області? Ви скажете - книги - не ковбаса, а я кажу - це покупець вирішує, що йому й для чогог треба, а не продавець. Совок скінчився у 1991, забудьте вже планову економіку та директорсько-завскадські посади, на яких можна було вік доживати і добра наживати. Нема! Тому не треба істеричити, рвати на собі одяг та посипати голову попелом - у синагогу за іншими ознаками приймають - требапросто подивитися правді у вічі й визнати, що 20 адміністраторів у 6 ледь жевріючих книгарнях - це трохи забагато.

avatar

Іван

01 квітня 2013 18:27

Ой, вей, Іване, не бреши!!! Ні копійочкики не платять комунальним книгарням ні з якого бюджету, і ні з яких наших податків. Усе вони заробляють самі. І на зарплату, і на комунальні послуги. Того й самі мають вирішувати, скількох їм директорів-бухгалтерів утримувати. Можуть заробити для 20 - їхня справа. А в ОДА нехай своїх чиновників рахують, бо наплодили начальничків і підначальничків, які  вже точно на нашій шиї сидять і нічого путнього для люде йне роблять. І нема чого приклад КС називати укрупненням і ліпити його до реорганізації. Яке укрупнення, коли торговельні площі весь час урізають. Це тільки свідчення, що торгівля книжками - не та галузь, яка буде приносити доходи в бюджет. Здається, цього хоче влада від комунальних книгарень? І ще, не бреши людям в очі Йване, що в об'єднанні - вихід для галузі. КС - універсальні магазини. В обох асортимент як під копірку. Такі магазини злити до купи - ніхто й не помітить різниці. А комунальні книгарні всі різні, спеціалізовані, з своїм шармом, історією кожна. Це плекати треба, а не вбирати в одну уніформу. От приклад КС якраз і показує, що уніфікація, централізація  зовсім не запорука успішного бізнесу. Так само нічого не вийде й з комунального колгоспу. Амінь тобі, дурний Йване!

avatar

Ой, вей, Іване

01 квітня 2013 20:55

Ти Іване не дурний, ти провокатор і брехун!!! Як таких тільки земля носить!!!

avatar

Чернівчанин Івану

01 квітня 2013 21:59

Ага, скрізь в світі книжкові магазини процвітають, а у нас значить ні! Хароша тєма для лохів від бізнесу. Таварсчі книгочитателі! Запамятайте й занотуйте собі десь - в Україні жоден, повторюю жоден!!!! бізнес не працює, не отримуючи при цьому 100-300% прибутку. Не доходу, а саме прибутку. Це вам не Європа зі своїми 10-15% і не СШа з 30% - це Україна. І власники мережі КС ніколи би її не створили, не будь вони впевнені у тому, що зможуть з вас, шановні, останні труси зняти!

avatar

буковинець

02 квітня 2013 13:07

Іване, ти ж бачиш, Лібанову трусить, пише інформації, потім коменти до них сама ж строчить - не чіпай її. Бо у неї усі дурні, хто не пристає на її "боротьбу", усі брехуни і провокатори, усім вона каже "Амінь!" і проклене, щоб земля не носила. Тож облиш бідну жінку, не підігруй їй, хай казиться собі тихо.

avatar

До Івана

02 квітня 2013 22:14

От ти й знову попався. Скрізь процвітають, бо скрізь люди читають. А більше половини українців, як засвідчує дослідження - BBC Ukrainian,   не читають книг!!!  До того ж судячи з гонорарів друга половина читає у нас тільки одного письменника  - це прафффесора.  Для порівняння: у Великобританії читають 97%, у скандинавських країнах і Німеччині - понад 70%, у Чехії - 80%... Після того, що зробили в Чернівцях  пакращувавчі читати будуть ще менше. Бо Галиць і компанія вб'ють останні острівці такого читання. А може вони справді виконують завдання найвисокооплачуванішого письменника України і його гауляйтера від освіти на окупованій території Діми Табачника? Перетворити українців на безсловесну худобу. Бо хто не читає, тим легше керувати. І ще про надприбутки КС - факти в студію. Є цифри - оприлюдніть, а як ні, то не меліть язиком, бо це лише ваші припущення. Де тоді заява Папайки, що вони приховують від оподаткування шалені кошти? Так як він Лібанову звинувачував?

avatar

Буковинцю

04 квітня 2013 08:40

У тебе марення у загостренні. Звідки ти таке взяв, що в Англії, Скандинавії, Німеччині та Чехії є такий рівень читання книжок у палітурках? Тобі, що - поролено? Там давно уже у всіх планшети і букрідери. Це лишень в Україні та інших країнах третьогосвіту до цього часу переважною формою книги є друкована. Світ змінюється, розвивається, а деякі діячі пристарілого віку ніяк з цим не можуть змиритися. І про які "острівці читання" йдеться? Може про ті, де за спекулятивними цінами продавалися збірники кулінарних рецептів та журнали з викройками? Поготів, хто тобі сказав, що англійці і німці читають Гегеля, Ніцше, Канта, Байрона, Шекспіра та Ланге? І за який рІк це дослІдження ВВС - за 1978? У 2008-у 12% Лондонців взагалі поняття не мали, хто такий Шекспір, не те, щоб читати! Ти хоч уявляєш наскільки змінився національний склад цих країн з 1978 року? Там тепер 25% населення окрім Корану взагалі нічого не читає! Думати треба перед тим як писати щось!

avatar

Іван

04 квітня 2013 17:09