Поки чернівецькі депутати гальмують, 'Гравітон' береться знайти інвесторів для індустріального парку 'Новодністровськ'

Поки чернівецькі депутати гальмують, "Гравітон" береться знайти інвесторів для індустріального парку "Новодністровськ"

16.08.2017, 14:04

У липні поточного року сесією Новодністровської міської ради було затверджено переможця конкурсу з вибору керуючої компанії індустріальним парком "Новодністровськ". Ним стало Чернівецьке ПАТ "Гравітон" – колишній промисловий гігант, який протягом останніх років активно почав відроджуватись за рахунок залучення українських і зарубіжних інвесторів. 

Про це пише "Новодністровськ.інфо".

24 липня було укладено відповідний договір між Новодністровською міською радою та ПАТ Гравітон, а 4 серпня Віталій Чорноусенко, директор ПАТ "Гравітон", побував у Новодністровській міській раді і поспілкувався з міським головою Анатолієм Болдашевим та профільними спеціалістами виконавчого апарату міськради. Мету свого візиту пояснив так: "Ми вже опрацювали з потенційними інвесторами певний об’єм інформації. Наразі для наших фахівців – архітекторів, будівельників, економістів, потребуються ще деякі відомості. Маємо отримати деталізовану інформацію стосовно земельних ділянок і технічного стану приміщень, що увійшли до індустріального парку. Також потрібно визначитись стосовно необхідних для функціонування індустріального парку комунікацій. Наразі визначаються об’єми будівельних робіт та інші заходи, що будуть проведені в рамках проекту. Одним словом, складаємо дорожню карту щодо реалізації наших задумів стосовно індустріального парку "Новодністровськ" на найближчий час".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індустріальний парк «Новодністровськ» включено до державного Реєстру: 16-ий в Україні та 1-ий на Чернівеччині

Містечкові інтриги "Рідного міста" позбавляють чернівчан тисяч робочих місць

Нагадаємо, основними видами діяльності ПАТ "Гравітон" є здавання в оренду власного нерухомого майна, виробництво пластмас у первинних формах, машин та устаткування спеціального призначення, не віднесених до інших угруповань, виробництво електро- та радіокомпонентів, інша допоміжна діяльність у сфері (митно-брокерські послуги), надання інших індивідуальних послуг.

Протягом 2015–2017 років у виробничі приміщення "Гравітону" було проінвестовано близько 40 млн грн, залучено українські компанії та компанії для розміщення власних виробництв (зокрема з іноземними інвестиціями): ТОВ "Аутомотів Електрик Україна" – цехи виробництва кабельних мереж для легкових автомобілів – 10 170 м2 та регіональне відділення ТОВ "НОВА ПОШТА" – 4 100 м2. На базі "Гравітону" уже створено 750 робочих місць, а до кінця року там планують збільшити кількість працівників до 1 000 осіб. Середня зарплата складає 7 000 грн. У товариства є позитивний досвід роботи з інвестиціями і банківським сектором, зокрема з державним банком АТ "Укргазбанк" у впровадженні енерго-зберігаючих технологій, - пише molbuk.ua. 

1