Погасили марку на честь відомого дослідника історії Чернівців Ігоря Чеховського

Погасили марку на честь відомого дослідника історії Чернівців Ігоря Чеховського

21.10.2020, 16:53

Сьогодні, 21 жовтня в Чернівецькій дирекції "Укрпошта" відбулося погашення марки Ігоря Чеховського.

Подія відбулася на честь 60-ти років він дня народження відомого історика, пише molbuk.ua.

На конвертах з марками Ігоря Чеховського свої підписи та штемпель з сьогоднішньою датою поставили його дружина та син.

Погасили марку на честь відомого дослідника історії Чернівців

"Сьогодні 60 років від дня народження Ігоря, ювілей і ми хотіли щоб зібралися найближчі люди та залишилося щось на згадку про цей день. Він колекціонував поштівки, та інших речей, які стосувалися Чернівців. Він займався історією Чернівців, його популяризацією. В нас, вже є вулиця Ігоря Чеховського. Тож зараз виникла ідея створення його власної марки", - каже дружина Ігоря Наталія Чеховська.

Погасили марку на честь відомого дослідника історії Чернівців

 Автор: Аліна Книжник

Джерело: https://molbuk.ua/

ДОВІДКОВО:

ІГОР ГРИГОРОВИЧ ЧЕХОВСЬКИЙ (1960–2007). Знаний науковець, журналіст, історик, філолог, педагог, краєзнавець, громадський діяч.
 
Пам’ятаємо, шануємо. Згадуємо вдячно повсякчас при веденні екскурсій, послуговуючись текстами ґрунтовних наукових досліджень Ігоря Чеховського – в них небайдужі міркування про історичні віхи наших Чернівців, Буковини…
 
Основна тематика наукових досліджень І. Г. Чеховського – етнологія та історія релігії в Україні, аспекти традиційних вірувань і магічної практики українців, функціонування релігійних архетипів у традиційній народній культурі українців Карпат і Прикарпаття, відродження національної культури і традицій, життя національних меншин Буковини, феномен буковинської багатокультурності…
 
За період наукової діяльності І. Г. Чеховський опублікував близько 100 наукових праць, із них 12 публікацій у зарубіжних наукових виданнях Польщі, Румунії, Австрії, а також ряд підручників та методичних видань.
 
Окремими книгами опубліковані:
 
• Дохристиянські витоки і слов'янські паралелі шлюбної обрядовості молдован Верхнього Попруття (в співавторстві). – Чернівці: Рута, 1998. – 71 с.
• Топоніми як джерело і пам'ятки історії. – Чернівці: Рута, 1998.
• Чернівці: 1408–1998: нариси з історії міста / О. Масан, І. Чеховський. – Чернівці: «Місто», 1998. – 213 с.: іл.
• На Дністрі, на «Оукраине Галичьскои» (у співавторстві). – Чернівці: Місто, 2000. – 143 с.
• Українська мова. 8-9: підручник для 8-9 кл. шкіл України з польською мовою навчання (у співавторстві). – Л.: Світ, 2000.– 254 с.
• Демонологічні вірування і народний календар українців Карпатського регіону (Синкретизм і традиція в культурі населення Українських Карпат і Середнього Подністров'я). – Чернівці: Зелена Буковина, 2001. – 303 с.
• Стопами богів Долини Куллу. – Чернівці: Зелена Буковина, 2002. – 140 с.+ 48 с.: кол. іл.
• Чернівці – ковчег під вітрилами толерантності: Історичні студії багатокультурного феномену в центрі Європи. – Чернівці: Рута, 2004. – 115 с.: іл.
1