Подвійні стандарти майнової комісії облради позбавляють перспектив колектив колишнього Хотинського відділення виробництва препаратів крові

Подвійні стандарти майнової комісії облради позбавляють перспектив колектив колишнього Хотинського відділення виробництва препаратів крові

02.12.2017, 12:25

Постійна комісія Чернівецької обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (голова – Любов Годнюк) вважає недоцільним передавати приміщення колишнього Хотинського відділення виробництва препаратів крові Чернівецького обласного центру служби крові на баланс Хотинській районній раді для подальшого його використання для потреб Хотинської центральної районної лікарні. Про це йдеться у відповіді постійної комісії на запит Хотинської районної ради.  

Кореспонденту BukNews про це повідомив народний депутат України Максим Бурбак.   

Парламентар назвав це яскравим прикладом подвійних стандартів голови Постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. «Депутат  Чернівецької обласної ради Любов Годнюк, яка очолює профільну комісію, обрана до обласної ради від Хотинського району. Спілкуючись з виборцями депутат обіцяє людям допомогу, натомість очолювана нею комісія фактично заперечує таку можливість, – пояснив парламентар.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак звернувся до Гройсмана зберегти і розвинути станцію крові в Хотині

Бурбаку прикро, що депутат обласної ради від Хотинщини не підтримує районне відділення виробництва препаратів крові

- Розв’язанням проблем Хотинського відділення Чернівецького обласного центру служби крові та допомогою колективу займаюся з 2013 року, – нагадав Максим Бурбак історію питання. – Прикро, але 1 січня 2018 року, попри всі зусилля зберегти станцію,  Хотинське відділення остаточно буде закрите. Державні стандарти приведено у відповідність до норм ЄС, згідно з якими препарати крові вже не можна виробляти на місцях. Робити це слід тільки у заводських умовах. Працівників відділення за два місяці попередили про майбутнє звільнення. Прекрасна чотириповерхова будівля, розташована через дорогу від Хотинської центральної районної лікарні (ЦРЛ), стоятиме порожньою. Без працівників, без охорони – заходи, виноси, що хочеш!   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Бурбак розповів історію про коробочку ціною 200 тисяч гривень, що врятує не одне життя

Працівники Хотинського відділення центру служби крові нагадали, що кров людська - не водиця

Чи можна робити ґешефт на крові під час війни?

- Як народний депутат України, обраний від 204 виборчого округу, зустрівся з працівниками відділення для пошуку шляхів вирішення проблеми. У зборах взяв участь голова Хотинської РДА Петро Допіряк, представники Хотинської районної ради. Говорили про те, як допомогти людям, зберегти кваліфікований персонал, майно, будівлю від занепаду, плюндрування і руйнування. Зважаючи, що замість двох, ми домоглися створення трьох госпітальних округів на території Чернівецької області, центр одного з яких – Східного – буде знаходитися саме у Хотині запропонував варіант вирішення проблеми. У зв’язку зі зміною статусу, Хотинській ЦРЛ все одно доведеться шукати додаткові приміщення, фахівців. Запропонував, чому б лікарні не використати для цих потреб звільнене приміщення? Лікарня могла б розташувати у приміщенні колишнього відділення служби крові ту саму лабораторію із забору крові, працевлаштувати колишній працівників відділення непенсійного віку. Хотинська районна рада готова взяти на себе всі обов’язкові комунальні платежі. Таким чином люди отримують роботу, зберігається будівля, розвивається інфраструктура центру Східного госпітального округу.

- Усе, що для цього потрібно, це рішення сесії Чернівецької обласної ради про передачу будівлі з обласної комунальної власності Хотинській районній раді для потреб Східного госпітального округу. Натомість на запит Хотинської районної ради Постійна комісія Чернівецької обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (голова – Любов Годнюк) відповідає: передавати будівлю з обласної комунальної власності в район – недоцільно! Голові Чернівецької ОДА Олександру Фищуку про  це нічого не відомо, усе вирішено кулуарно, підкилимно. Ось все, що вам потрібно знати про подвійні стандарти: приїжджати, як депутат облради, зустрічатися з виборцями, обіцяти допомогу людям, а потім рішенням комісії відмовляти їм у цьому, - сказав Максим Бурбак.

1


КОМЕНТАРІ (11)

певно Люба Годнюк з Іваном Мунтяном ще не встигли розпилити землю під цією будівленю, тому й тримаються за стіни. 

avatar

земля

02 грудня 2017 18:08

Знову "підстилка" в дії...

avatar

Юрій

02 грудня 2017 19:58

Ще можна було б погодитися. якби планували відкрити в тому примішенні щось обласної підлеглості... А так – продадуть і гроші розпилять. Недоцільність теж треба мотивувати якимись міркуваннями, а нге просто закривати перед носом двері. Взагалі всі ці рівні влади поводяться, ніби не вони для нас і не наші статки ділять, а ми, виборці та платники податків, узагалі ні при чому!

avatar

Спокійна

03 грудня 2017 10:49

Рішення було прийнято за пропозицією Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА. Дане приміщення у госпітальному окрузі буде використовуватися службою екстренної медичної допомоги (установа комунальної власності Чернівецької обласної ради), яка буде створена при формуванні госпітальних округів. Бажання Бурбака очорнити Любов Годнюк - демонстрація його власної слабкості і некомпетентності. 

І  зауваження до Buknews, не ганьбіться і не ставайте рупором фейків Бурбака, перевіряйте інформацію.

avatar

Марина

03 грудня 2017 12:22

ДЕПУТАТ ГОДНЮК В ТІСНІЙ УПРЯЖЦІ З МУНТЯНОМ ПЕРЕДАЛИ ПІДПРИЄМЦЮ ЧОБОТАРЮ В ПРИВАТНУ ВЛАСНІСТЬ ПОЛОВИНУ ГЕКТАРА ЗЕМЛІ ОБЛАСНОЇ ПСИХІАТРИЧНОЇ ЛІКАРНІ З БОКУ ВУЛИЦІ НЕБЕСНОЇ СОТНІ. ТЕПЕР ТАМ ХЛІБЗАВОД ДЕННО І НОЧНО КОПТИТЬ ПСИХІЧНО ХВОРИМ ЛЮДЯМ, В.Т.Ч. АТОВЦЯМ. СКОРО ЗАПРАЦЮЄ РЕСТОРАН, А ЧОБОТАРЮ ВСЕ МАЛО, ТОЖ ВІН І ДАЛЬШЕ ЗАХОПЛЮЄ ТЕРИТОРІЮ ЛІКАРНІ САМОВІЛЬНО, БО ЗНАЄ, ЩО ГОДНЮК І МУНТЯН НА СЕСІЇ ВСЕ ПОРІШАЮТЬ, ДЕ ПРОКУРАТУРА ?, ДЕ ГРОМАДСЬКІ АКТИВІСТИ? ДЕ МАЛИШЕВСЬКИЙ З ОЛЕЮ КОБЕВКО? ДЕ,,,? 

avatar

Кирило Дейнека

04 грудня 2017 17:56

Не треба вже так все валити на одного Мунтяна. От не треба! Бо рішення приймають депутати облради. І рішення по пекарні Чеботаря прийняли депутати, серед яких Фищук, Куліш, Гостюк, Салагор, Гешко - усі ж такі патріоти і видатні політики! О-п-п-позиція в особі Павела (ха-ха-ха!!) у нас тільки тоді виступає, коли щось не подобається румунам. А благословив цю злочинну аферу Усик як голова земельної комісії. Не даремно ж Лілю Бортич нагородили за великі досягнення (ще раз ха-ха-ха!). Ви, Кирило, рішення почитайте і запитайте у Соболя, чому він не реагує на порушення законодавства. 

avatar

Хто передав? обласні депутати!

04 грудня 2017 19:01

Що плетете баламути, землі в психлікарні Чоботарю віддавались депутатами облради ще минулого скликання. А як дехто не пам,ятає, то нагадаю, що в минулому скликанні земельну комісію очолював Бурбак. Знаю від самого Чоботаря, що питання вирішував з Бурбаком  . Сьогоднішня облрада лиш чоботарево-бурбачні крішки доїдає.  Навіть не вмієте одне одного зісрати, убогі. Буде кара на ваші дурні голови.

avatar

До чорнописких "кирилів" та ольгинських тролів

04 грудня 2017 21:44

Не треба, пан Мунтян, надсилати кару на чужі голови. Краще потурбуйтеся про свою. Бурбак про свої дії відповість. Ясно, що невипадково він на сокирі завів у облраду "видатного" земельника Курка та ще одного великого юриста Хохуляка - щоб дерибанити землі територіальних громад. А ви з вашим юристиком, з усиком та годнюк навіщо далі розвиваєте цю злочинну схему? Грабуєте землю під себе за мільйонні відкати. Тому краще мовчіть, убогі, бо розплата не за горами.

avatar

попередньому чорнушці

05 грудня 2017 09:21

ІСАЧЕНКО, ви відповідаєте за свої слова про мільйонні відкати Мунтяну ? Або доведіть, або ви    .......  ...... (лісова фея).

avatar

біло-голубій світлані

05 грудня 2017 10:05

МУНТЯН, Ви відповідаєте за свої дії по грабунку територіальних громад? Відповісти таки доведеться. Вас попєрєднікі вставили виконавцем і відповідачем у злочинну схему, граючи на Вашій дивовижній необізнаності і на не менш дивовижній жадобі. 

avatar

наївному івану

05 грудня 2017 13:19

Ось воно що, Ісаченко мститься Мунтянові за те, що той припинив їй платити, тобто за жадність. Свєта, а як Іван знову почне ділитись, то помиритесь і все у вас буде як колись?

avatar

Погляд з боку

05 грудня 2017 16:10