Подвійні стандарти губернатора Буковини, або чи піде Папієв містом з плакатом на плечах

Подвійні стандарти губернатора Буковини, або чи піде Папієв містом з плакатом на плечах

26.10.2012, 02:29

Ще у жовтні минулого року, коли у Чернівцях різні політичні сили розміщали по місту свої агітаційні намети, голова ОДА Михайло Папієв висловлював своє категоричне невдоволення, мовляв ці малі архітектурні форми псують своїм виглядом архітектурний ансамбль міста.

Цитуємо інформацію, яку тоді розмістив офіційний сат Чернівецької ОДА.

"Михайло Папієв висловив незадоволення щодо так званих "малих архітектурних форм" з передвиборчими агітаціями, що почали з'являтись у центрі міста.

Про це сьогодні під час апаратної наради заявив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв. За його словами, передвиборча кампанія в Чернівцях, судячи з наметів на центральних площах і вулицях обласного центру, вже почалася.

- Я проїхав вихідними вулицями міста і побачив різнокольорові намети, зокрема, в центральній частині міста. Чесно кажучи, не личать ці, так звані, малі архітектурні форми Чернівцям, псують імідж столиці Буковини, не вписуються в архітектурний ансамбль старого міста, - сказав Михайло Папієв.

Причому, за словами глави крайової виконавчої влади, так рекламують себе різні політичні сили і громадські організації.

Михайло Папієв вважає, що якщо насправді любиш Чернівці, то не псуватимеш місто у такий спосіб.

- Невже політики люблять себе більше, ніж рідне місто? Якщо так, то не обклеюватимеш місто листівками і агітками де заманеться. Може дійти до абсурду: уявіть собі, що всі політичні і громадські організації краю вирішать одночасно агітувати городян кожен за своє - у що перетвориться наше красиве місто? - сказав глава крайової виконавчої влади. Він відзначив, що ніде в цивілізованому світі не побачиш нічого подібного - якщо маєш бажання заявити про себе, то розміщуй рекламу у відведених для цього місцях, або чіпляй на плечі плакат і ходи з ним по місту. Голова облдержадміністрації вважає, що у місті мають бути визначені місця для такої агітації, і вони не мають бути у старій частині Чернівців".

Як повідомили тоді прес-служба ОДА, він рекомендував міській раді провести архітектурно-містобудівну експертизу і чітко визначити місця для розміщення наметів. Причому, ці умови мають виконуватися всіма політичними силами і громадськими організаціями.

За його словами, влада в області і місті забезпечить конституційні права громадян, у тому числі на політичні акції, зібрання і мітинги, згідно з чинним законодавством, причому, це стосується всіх без винятку громадсько-політичних сил.

Отже, виникає цілком логічне запитання до пана Папієва: чи то він перестав любити Чернівці, коли його політична сила, обласний осередок якої він очолює, розміщає у буферній зоні, яка перебуває під захистом ЮНЕСКО намети партії, чи можливо листівки з кандидатами від його партії вже не псують вигляд, а навпаки його прикрашають? Чи невже, процитую керівника влади, "політики люблять себе більше, ніж рідне місто"?

Також саме тоді він заявив, що "якщо маєш бажання заявити про себе, то розміщуй рекламу у відведених для цього місцях, або чіпляй на плечі плакат і ходи з ним по місту". Певно з плакатом довелось би ходити саме Михайлу Папієву і кандидатами від влади.

Орест  Щипуляк

 

 

1