Подія року 2012 для Чернівців – провал кампанії Михайлішина

Подія року 2012 для Чернівців – провал кампанії Михайлішина

31.12.2012, 13:27

У рамках невеличкого підиття підсумків року, що минає, ми запитали в чернівчан яким був цей рік, яку подію вони вважають Подією року і яку людину вони вважають Людиною року. Сьогодні представляємо вашій увазі Подію року 2012 для Чернівців.

Наше опитування у Фейсбуці зібрало понад 190 голосів. Люди самі додавали події і формулювали їх на свій розсуд (так ми намагалися уникнути, наскільки це можливо, маніпулювання громадською думкою): на момент створення опитування ми запропонували лиш одну подію – Меридіан Чєрновіц. Трійка лідерів виглядає наступним чином:

Подія року – Провал кампанії виборів Михайлішина, 68 голосів.
Звичайно, вибори і жорстка передвиборна кампанія так чи інакше вплинула на усіх чернівчан, крім того, протягом кількох місяців ці теми явно домінували в усіх медіа. Звісно ж, вибори 2012 мали опинитися серед лідерів – чи у такому, чи в якомусь іншому формулюванні. Зокрема, 3 голоси отримала подія “Обрання Федорука нардепом”.

2. Meridian Czernowitz, 39 голосів.
Приємно, що непересічна культурна подія – серед трійки подій-лідерів року. З одного боку, це величезний плюс Меридіану: яскрава неординарна подія, багато людей реально вважають фестиваль подією року для міста навіть незважаючи на політичні баталії. З іншого боку, це, можливо, мінус місту: окрім Меридіану люди майже нічого культурно-мисьецького не згадали. Лише Обнова-фест отримав один голос.

3. Книжковий протест, 26 голосів.
Подія на стику політики й літератури, але, все ж ближче до політики. Мабуть, найтриваліша з усіх запропонованих людьми подія цього року: з самого початку 2012 року тема книгарень на слуху, і вона ще далеко не вичерпала себе. Звичайно, таким рейтингом подія завдячує персонально Марині Лібановій, поки ще директору книгарні Букініст.

4. Найкращий початок зими за багато років, 15 голосів.
Якщо забути про транспортні проблеми, цілодобово працюючих комунальників, військових, МНС-ників, заметені села і застряглі автобуси – то це дуже і дуже гарна подія. Гарна снігова зима – чернівчани давно такого не бачили.

5. Посилання Г.Москалем усього штабу провладного кандидата за точною адресою, 10 голосів.
Знову політика і подія явно сильно пов’язана із Подією року, принаймні, має схожий настрій. Цікаво яке місце посяде Геннадій Москаль в опитуванні про Людину року для Чернівців, адже він фігурує і в ще одній запропонованій події – “Ласкаве” звернення Г.Москаля до журналіста (хоча ніби з’ясували, що то був ніякий не журналіст).

6. Підписання договору про співпрацю між ЧНУ та університетом Берклі, а також БДМУ отримав звання “Лідер національної освіти”, по 6 голосів.
Загалом 12 голосів за події у сфері освіти – дуже гарна ознака. Сподіваємось, таких позитивних подій буде значно більше в наступному році.

Серед інших запропонованих подій – Розборки на ТВА (5 голосів), Марш захисту бездомних тварин, Відкриття клубного магазину ФСК Буковина (повний список можна побачити тут).

 Окрім відкритого опитування на сторінці у Фейсбуці ми персонально звернулися до цікавих особистостей із такими ж запитаннями. На жаль, дуже небагато хто із них відгукнулися (сподіваємось, ще відгукнуться – попереду публікації про Людину року та яким був цей рік), окрема їм подяка за це:

Юрій Чорней:

Так звані «книжкові протести», в тому числі під стінами Чернівецької ОДА, проти реорганізації чернівецьких книгарень. Губернатора, голову обласної ради, інших чиновників упродовж року змушували говорити і думати про книжки. Представники влади запевняють, що протестантів використали політики. Цілком можливо.
Але це лише частина правди. Насправді це була спроба частини громади самоорганізуватися навколо розв’язання конкретної проблеми. І чим довше чинна влада вдаватиме чи справді щиро не розумітиме цього, тим швидшим й безславнішим буде її кінець.


Віктор Довганич:

Вибори ВР, і перемога Федорука. Перемога чернівчан над самими собою. Чернівчани перемогли ГРОШІ, БАБЛО програло!!!

Іван Трач:

Навіть для мене була несподіванкою невдача команди, найнятої борісовим щодо просування свого кандидата. Найцікавіше було в останній виборчий тиждень: це і вльот у студію віталіка, і посилання Москалем нахуй начальника його штаба. Але об’єднавши усі події, вважаю, що демонстрація приципу, що велике бабло в Чернівцях не спрацювало – ця подія увійде не лише в історію року, а й у підручники з історії міста!

Василь Забродський:

Звичайно ж корпоративні розборки між співзасновниками ТВА, які обіцяють бути продовженими в 2013 році.

Крім того, можемо побачити думку учасників спільноти Це Чернівці, крихітко! – також багато політики; ну й, звісно ж, подією є сам факт створення спільноти:) З подій, не згаданих учасниками опитування у Фейсбуці, цікавими є Прогнози щодо кінця світу, Концерт зірок диско, Петрівський ярмарок.

А яку подію ВИ вважаєте Подією року 2012 для Чернівців?

Джерело: Буковина online Про головне в кольорах

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ото, Довганич, ото су.ин син! То він проти Федорука. то без мила у зад лізе. То й яка ціна цьому вуйку?

avatar

Схрон

24 грудня 2012 17:28