Податкова пожертвує вихідними заради 'спрощенців'

Податкова пожертвує вихідними заради "спрощенців"

04.01.2012, 16:25

Більше того, робочий день податківців буде продовжено. Заяви на спрощену систему оподаткування в податкових інспекціях області прийматимуть у святкові та вихідні дні. Щоб уникнути черг та забезпечити належні умови при подачі заяв про застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, звітів по єдиному податку та розрахунків доходу за попередній календарний рік податкові інспекції області до 25 січня 2012 року працюватимуть з подовженим робочим днем. Зокрема, подати заяву про перехід на спрощену систему оподаткування можна у робочі дні до 20:00, а у святкові дні 7-9 січня 2012 року і вихідні до 16:00.

За перший робочий день 2012 року більше 30 тисяч платників подали заяви про перехід на нову модель спрощеної системи оподаткування. Нагадаємо, наприкінці минулого року Верховна Рада затвердила зміни до Податкового Кодексу, якими регламентується подальша діяльність «спрощенців». Згодом Міністерство фінансів запровадило нові форми відповідних документів. Державна податкова служба повідомляє, що підприємцям-спрощенцям необхідно до 25 січня 2012 року включно подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування. Кінцевий термін сплати єдиного податку за січень – 20 січня 2012 року.

Форма свідоцтва платника єдиного податку, порядок видачі свідоцтва, форма та порядок подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, а також форма розрахунку доходу за попередній календарний період доступні на веб-сайті ДПС України. Прес-служба ДПC України

Міністерством фінансів України затверджено низку наказів щодо спрощеної системи оподаткування. Накази розроблено відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності».

Серед них:

наказ МФУ "Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік";

наказ МФУ "Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку";

наказ МФУ "Про затвердження форм книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат та порядків їх ведення";

наказ МФУ "Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи"