Почесне консульство Німеччини в Чернівцях прийняло на практику студентів юрфаку

Почесне консульство Німеччини в Чернівцях прийняло на практику студентів юрфаку

04.07.2020, 12:59

Завдячуючи зусиллям Почесного консула в Чернівцях, пана Олександра Шлампа, студенти юридичного факультету Чернівецького національного університету спеціальності 293 Міжнародне право отримали можливість проходити практику на базі Почесного консульства Німеччини в Чернівцях та на базі підприємства одного із німецьких автомобільних постачальників, яке має власні філії у Тернополі та Чернівцях.

Під час проходження практики студенти отримають можливості ознайомлення з роботою консульської установи ФРН у Чернівцях, отримати надзвичайно корисний практичний досвід залучення іноземних інвестицій в Україну та особливостей роботи німецького підприємства на теренах нашої держави.

Колектив юридичного факультету, а особливо кафедри європейського права та порівняльного правознавства, яка є випусковою для спеціальності 293 Міжнародне право, висловлюють щиру подяку Почесному консулу Німеччини в Чернівцях Олександру Шлампу за співпрацю та можливості отримання практичного досвіду студентами нашого факультету.

Принагідно хочу нагадати, що студенти, які навчаються за спеціальністю 293 Міжнародне право щороку проходять практику на базі університету міста Вісмар (Німеччина). Виключенням став лише 2020 рік у зв’язку із пандемією COVID-19.

Взимку 2020 року одна із студенток-третьокурсниць спеціальності 293 Міжнародне право Анна-Марія Ковалик пройшла практику на базі посольства України у Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія. А найкращі студенти-магістри спеціальності 293 Міжнародне право отримали можливість не лише навчатися за програмою спільного диплому з університетом ім. Штефана Великого (м. Сучава, Румунія), але й проходити практику в Києві, на базі Міністерства закордонних справ України.

 

 

Сергій Меленко

 

доктор юридичних наук, професор
завідувач кафедри Європейського права

та порівняльного правознавства
ЧНУ імені Юрія Федьковича

1