Побачите Фірташа, передайте, що він винен!

Побачите Фірташа, передайте, що він винен!

10.10.2013, 18:13

У Чернівецькому національному університеті більш як дев’ять місяців чекають коштів від Дмитра Фірташа, пише газета "Експрес".

Ще в грудні минулого року відомий бізнесмен, голова Федерації роботодавців України, голова Ради директорів "Group DF" Дмитро Фірташ у присутності керівництва краю, професорського складу Чернівецького національного університету та місцевих ЗМІ пообіцяв виділити університету вісім мільйонів гривень як благодійну допомогу на реставрацію центрального корпусу ЧНУ - пам’ятки ЮНЕСКО -- і підписав чек на величезну суму.

Спеціально для вручення благодійних грошей в університеті у Червоній залі зібрали вчену раду. Але на приїзд гостей науковці чекали годину. І дочекалися.

Після промови Дмитро Фірташ урочисто підписав чек на вісім мільйонів гривень. Мовляв, це на ремонт даху. Аби не замокала резиденція митрополитів Буковини і Далмації. Аби під сухим дахом затишно почувалися студенти і професори ЧНУ. Чек на цю суму Дмитро та Лада Фірташі вручили ректорові Степану Мельничуку особисто.

Після підписання чека ректор ЧНУ Степан Мельничук вручив нібито благодійникам срібну ікону "Тайна вечеря" та фотокнигу про університет.

Проте обіцяних грошей керівництво закладу не побачило й досі.

"Крім публічного підписання чека, більше нічого не було. Грошей до нас не надходило, -- каже Степан Мельничук, ректор університету. -- Ми сподівалися на ці кошти завершити перекриття дахів частини четвертого та п’ятого корпусів. Вартість лише однієї плитки черепиці-- від 10 до 30 євро".

Степан Мельничук звертався з офіційним листом до фонду Фірташів і хотів запросити подружжя на випуск магістрів. Але вони відказали, що перебувають за кордоном, і не приїхали.

Подібна ситуація і з Чернівецьким обласним музично-драматичним театром імені Ольги Кобилянської. На 80-річчя театру 2011-го Дмитро Фірташ виділив 500 тисяч гривень. Ці гроші справді надійшли. За них замінили завісу, звукове обладнання, механіку сцени тощо.

А у лютому 2012 року бізнесмену влаштували екскурсію театром і розповіли, що ще на реконструкцію додатково бракує вісім мільйонів гривень. Бізнесмен сказав: "Зробимо".

Але, за словами Юрія Марчака, директора театру, коштів не отримали й досі. Писали листи-звернення до Дмитра Фірташа, проте відповідей немає.

Ось такі, як кажуть, гуцули, коломийки. Добре, що хоч телебачення показало, як мільярдер чеки підписує.

Роман ЛЮБЕРА

Експрес онлайн

1


КОМЕНТАРІ (4)

А чого ви чекали від багатого, ситий голодного не чує, тому він і міліардер!

avatar

Чернівчанин

10 жовтня 2013 12:39

ТУПІ "мол...и" СКОРО ЙОГО БУДЕТЕ ЛІЦЕЗРЕТЬ НА ВСІХ БІЛБОРДАХ І СІТІ ЛАЙТАХ МІСТА ))) "різдвяне містечко" бухарів з димком смердючого мєсав піст під носом москальских попів з румунскими паспортами  незагорами....

avatar

.

10 жовтня 2013 14:00

Я тоже подписал оформление платежа на покупки раз помню проплатил, так они еще мне говорят что я еще не оплатил и лохом поставили!!! оказалось что к инм оплата не дошла!!! Я не говорю про данный случай. у меня аналогичный!!!

avatar

Алексей

11 жовтня 2013 10:22

ну да щассс))) эти 8 000 000 лимонов пошли на развитие "Рыдого миста"........коли придуков здесь много от чего ж не поиметь ВО ТОЬКО КАК гав..о ЕАЗОВИ ХОТЬ рыдне мысто ХОТЬ мыхайлышын ХОТЬ продан  КАК ГОВОРЯТ гавно и в африке гав..о!

avatar

сенька

11 жовтня 2013 11:10