По дві комісії в облраді отримали 'Єдина альтернатива' і 'Європейська солідарність', по одній - ОПЗЖ (найчисельнішу), Аграрна партія, 'За майбутнє', 'Батьківщина'  і переможець виборів в області партія 'Слуга народу'

По дві комісії в облраді отримали "Єдина альтернатива" і "Європейська солідарність", по одній - ОПЗЖ (найчисельнішу), Аграрна партія, "За майбутнє", "Батьківщина" і переможець виборів в області партія "Слуга народу"

24.12.2020, 13:41

У Чернівецькій обласній раді обрали голів постійних комісій. Ними стали депутати з шести політичних сил.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного із сесійної зали.

Бюджетну комісію очолив депутат "Європейської Солідарності" Іван Шевчук. Він голова правління Вашківецького сільського споживчого товариства.

Головою комісії з управління об'єктами спільної власності обрали Олександра Болтунова. Він депутат "Опозиційної платформи за життя", підприємець. Наразі це найчисельніша комісія обласної ради. Окрім Болтунова, у цій комісії працюватимуть 14 депутатів облради. Нагадаємо, раніше таку комісію очолювала нинішня депутатка від партії «Слуга народу» Любов Годнюк (нині член цієї комісії).  

Комісію з питань будівництва та інфраструктури очолюватиме депутат від "Єдиної Альтернативи" Володимир Мороз. Він займається будівельним бізнесом. Є співвласником фірм “Чернівціжитлобуд”, “Буковинська цегла” та заводу будівельних конструкцій. Також володіє фірмою, що займається оптовою торгівлею “Фріз Трейд”. Крім нього, в комісію входять ще 4 депутатів. 

Депутат "Аграрної партії" Василь Гончар став головою комісії з питань розвитку підприємництва та агропромислового розвитку. Він очолює обласне управління лісового і мисливського господарства.

Головою комісії з питань соцзахисту став Шкробанець. Він депутат від партії "За майбутнє", професор медичного університету імені Богомольця.

Депутатка від "Європейської солідарності" Оксана Палійчук очолить комісію з питань освіти та спорту. Раніше вона була директоркою обласного департаменту освіти.

Комісію з питань охорони довкілля очолив Ярослав Бартош. Він депутат "Єдиної Альтернативи", колишній голова Сторожинецької районної адміністрації.

Депутатка ВО "Батьківщина" Світлана Фочук очолить комісію з питань місцевого самоврядування. Вона підприємиця.

Головою комісії з питань інвестицій став депутат зі "Слуги народу" Олексій Грушко. Він експерт з децентралізації, керівник "Агенції регіонального розвитку Чернівецької області". Разом із головою у цій комісії працюватимуть  троє депутатів.

Джерело: https://suspilne.media/90894-u-cerniveckij-oblasti-prijnali-budzet-na-2021-rik-vin-mensij-za-cogoricnij/

1