Пластуни «захопили» ключові пункти Чернівців, позначені на мапі часів Австро-Угорської імперії (фоторепортаж)

Пластуни «захопили» ключові пункти Чернівців, позначені на мапі часів Австро-Угорської імперії (фоторепортаж)

12.11.2012, 12:47

З нагоди 94-ї річниці «Буковинського віча» пластуни провели  теренову гру «Листопадовий зрив»

11 листопада пластуни Чернівців провели одинадцяту історичну теренову гру «Листопадовий Зрив», присвячену 94-ій річниці Буковинського Віча. Її учасниками стали дванадцять команд чернівецьких загальноосвітніх навчальних закладів.

Як повідомили www.buknews.com.ua у прес-службі Станиці Чернівці Пласт-НСОУ, завданням «Листопадового зриву»  було «захоплення» ключових пунктів, позначених на мапі часів Австро-угорської імперії. Для цього на кожній точці учасники мали правильно відповісти на запитання коменданта, пов’язані з історією міста, визначними постатями, літературою та з надання першої медичної допомоги. Боротьба була напруженою.  Саме через гру, згідно пластових принципів,  організатори прагнули  прищепити школярам любов до історії рідного міста.

Цього року найкращі знання продемонстрували команди НВК «Любисток» (колишня школа №42) – 3 місце, гімназії №5 – 2 місце та спеціалізованої школи №22 – 1 місце.  Переможці отримали сертифікати від боулінг-клубу «Турбіна», розважального центру «Фентезі Таун», скеледрому «Соколиний камінь», а вчителі, які готували команди - сертифікати на покупки в мережі магазинів «Норма» та книги з історії національно-визвольного руху на Буковині. Волонтери, які допомагали в організації гри, змогли приємно провести час разом із пластунами за обідом в арт-пабі «Гойра».

Захід відбувся за підтримки відділу у справах сім’ї, дітей та молоді Чернівецької міської ради, міського управління освіти і міського центру соціальних служб для молоді, а також товариства «Український Народний Дім» у Чернівцях та ТОВ «Рома».

1