План облаштування України від чернівецького афганця

План облаштування України від чернівецького афганця

15.12.2013, 23:52

Відкритий лист до суспільства!

Шановні друзі, побратими!

       Сьогодні, спостерігаючи  за ситуацією в країні, з болем в душі розумієш, що склалося все не просто так. І питання зовсім не в інтеграційних прагненнях, чи в бажанні вступити до митного союзу (людина сама обирає, де кращі стандарти життя). З цього приводу необхідно провести референдум, як це робилося в європейських країнах.

Злободенне зовсім в іншому – це поголовна корупція в органах державної влади, віджимання вже прибуткового та успішно діючого бізнесу, відмивання коштів, які мали би іти на соціальну сферу нашого суспільства, недостатня увага до підростаючого покоління з боку держави та багато інших проблем. Практично зведено до мінімуму всі соціальні програми (будівництво житла для військових, ветеранів, інвалідів учасників бойових дій,  чорнобильців, молодіжного кредитування тощо)  Повна політизованість правоохоронних структур, судової гілки влади.

      Зараз можна перераховувати багато ракових пухлин, які заважають розвиватися «державному організму» та країні в цілому. І неможливо при такому розкладі будувати «Європу в Україні». Потрібне повне перезавантаження системи влади (не заміна одних на інших). Виникає питання, що потрібно робити для того щоб змінити ситуацію.

     За стіл переговорів із теперішньою владою мають сісти представники різних громадських організацій, які представляють всі прошарки нашого суспільства. Необхідно представити достойних для переговорних процесів із владою, адже влада – це народ. Повинна з’явитися нова політична еліта, орієнтована повністю на проблеми суспільства, а не на власний інтерес та бізнес. Саме зараз змін потребує громада всіх регіонів нашої країни від заходу до сходу. В першу чергу потрібна політична воля сьогоднішньої влади  та Президента для прийняття доленосних рішень,

а саме :

- Розробка прозорого та доступного механізму імпічменту президента.

- Повна відставка КМ та створення перехідного уряду, але пронародного, антикорупційного, налаштованого на чіткі антикризові дії.

- Негайно підготувати пакет законів до ВР щодо чіткого відкликання виборцями депутатів ВР, які знехтували довірою громади на своїх виборчих округах та запровадити відповідальність за такі дії.

- Ввести виборними, або взагалі анулювати посади голів державних адміністрацій.

- Громада – лише громада повинна обирати та знімати суддів різних інстанцій.

- Здійснення не поверхневого, а безпосереднього контролю за правоохоронними структурами щодо дотримання ними неупередженого прийняття рішень.

- ВР України на сьогодні не здатна приймати рішень на користь народу України, а тому негайні перевибори.

- Вдосконалити виборчу систему з метою недопущення підкупу виборців та ввести за це кримінальну відповідальність.

- Надати більше повноважень, в тому числі і фінансових органам місцевого самоврядування.

Саме це сьогодні основні та невідкладні завдання для суспільства, але не всі.     Кожний регіон повинен делегувати активних представників громадських організацій для ведення переговорів щодо усунення кризової ситуації в країні. Та не зволікати в цьому.

Громада країни чекає конкретних рішень від влади. Лише ми самі зможемо допомогти собі. Не дай бог пролитися ще крові на нашій землі. У нас є бажання змінити країну на краще. А чи бажає цього влада України? Затягування прийняття рішень, тягне за собою негативні наслідки для всіх.

Лише разом ми сила та ніхто крім нас не змінить ситуацію на краще.

 

З повагою!

Учасник бойових дій в Афганістані та просто громадянин своєї країни  Юрій Ковалець.

1


КОМЕНТАРІ (2)

а з яких це пір Ковалець став "авганцем"???

avatar

немо

16 грудня 2013 21:36

А ,хто це такий за немо ,що не розуміється в людях .Та чому б йому не спитати у Ковальця -хто він є насправді.

avatar

Патріот

23 грудня 2013 22:17