Півтори тисячі євро за контрабанду тютюнових виробів до Румунії – прикордонник постане перед судом

Півтори тисячі євро за контрабанду тютюнових виробів до Румунії – прикордонник постане перед судом

02.05.2020, 13:21

До суду скеровано обвинувальний акт відносно працівника відділу прикордонної служби «Красноїльськ» Чернівецького прикордонного загону ДПС України. Прикордонник обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що за неправомірну вигоду  прикордонник сприяв переміщенню тютюнових виробів до Румунії поза митним та прикордонним контролем через державний кордон України. За такі «послуги» протягом лютого 2020 року прикордонник одержав від громадянина 1500 євро неправомірної вигоди.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Чернівецького гарнізону Західного регіону України. Оперативний супровід - Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

1