Північна і Південна Буковина створять спільні паломницькі маршрути

Північна і Південна Буковина створять спільні паломницькі маршрути

20.08.2012, 18:32

Ініціатива виникла після перемовин голови ОДА з головою Сучавської повітової ради Румунії Кетеліном Іоаном Некіфором. 

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Ми спільно з паном Некіфором дійшли домовленості щодо створення спільних паломницьких маршрутів Північної та Південної Буковини. Румунські та молдавські православні паломники, які відвідують відомий монастир Путна неподалік Сучави, мають мати можливість знайомитися з неповторною архітектурою Чернівецької області і молитися у Храмах нашого краю», - сказав керівник крайової виконавчої влади. Михайло Папієв переконаний, що віруючі з інших країн повинні знати про унікальні храмові споруди Чернівецької області: це і колишня резиденція буковинських митрополитів, і Банченський Свято-Вознесенський чоловічий монастир, і собор в Білій Криниці.

«Нам є що показувати світові. Скажімо, нову церкву, збудовану у Банченах - найбільший семиалтарний Храм в Європі. Про цю унікальну та неповторну церкву повинні знати усі православні віруючі, а особливо румунські паломники, оскільки у цьому Храмі служба проходить румунською мовою», - сказав Михайло Папієв.

Голова облдержадміністрації додав, що розроблений паломницький маршрут передадуть румунським колегам, які, у свою чергу, пообіцяли популяризувати церкви Північної Буковини у туристичних агенціях сусідньої держави.

«Я маю сподівання, що після позитивного вирішення питання про малий прикордонний рух між двома країнами, віруючі з Чернівецької області матимуть змогу без проблем та перешкод відвідувати святі місця сусідньої Румунії», - сказав Михайло Папієв.

 На фото: монастир в Путна

1