З буковинців наперед збирають гроші за ще неспожитий газ. І з дружини Бурбака теж

З буковинців наперед збирають гроші за ще неспожитий газ. І з дружини Бурбака теж

11.11.2013, 16:51

"Лист щастя" від ПАТ "Чернівцігаз", про який народний депутат України Максим Бурбак повідомив під час своєї останньої пресконференції, надійшов тепер і до нього. У листі, отримання яких підтверджують також деякі чернівчани, міститься пропозиція заплатити авансом за ще неспожитий газ. 

Спочатку йшлося про те, що до нього, як до депутата, під час виїздного прийому виборців з цією проблемою звернулися пенсіонери з Вижницького району. І ось тепер, таку ж «цидулку», - каже депутат, - отримала і його дружина. 

- Жодної печатки на даному документі я не знайшов, - розповідає Максим Бурбак. - Якщо уважно придивитесь, то можна побачити, що було роздруковано 333 аркуша формату А4. На аркуші можна роздрукувати 5 таких повідомлень. Тобто, 1665 «щасливих» абонентів з рекомендованою до сплати сумою понад 1000 грн. Звісно, сплатять не всі. Але існує вірогідність того, що першими це зроблять  наші пенсіонери, які звикли платити наперед зі своїх малих пенсій та довіряти будь-якому сумнівному папірцеві в поштовій скринці. Ось Вам і монополіст!

- Цікаво про наявну заборгованість (ким і коли була нарахована?) та про рекомендований аванс, - коментує ситуацію Максим Бурбак. -  Знову ж таки постає питання: чому саме така сума, хто обчислював? В нашій області колишній газовий монополіст вже одного разу прокрутив подібну аферу. Одне підприємство в рамках експерименту продавало газ, а інше його транспортувало. Згодом торговий дім "Газ України" ліквідували, а борги людям, які сплачували за газ наперед, не повернули.

Тепер нове підприємство ПАТ "Чернівцігаз" (здогадайтесь з двох разів, кому воно належить) до тих грошей, які люди переплатили наперед, ніби-то нічого немає, - продовжує депутат. - Але досвід «папередніков» врахували. Справді, навіщо вигадувати нове, коли спрацьовує старе. Я вже написав відповідний депутатський запит стосовно цієї ситуації. 

Нагадаємо, що під час прес-конференції депутат Максм Бурбак також оприлюднив схему заробляння грошей на темі відключення газових колонок. За словами нардепа, ціна питання – розпиляти 22 млн бюджетних гривень. "Чернівці це майже проковтнули, а потім пішли по районах. У Вижниці вдень погрожують відключити колонку. А ввечері стукають у двері і пропонують: 100 гривень – довідка у вас і користуйтеся колонкою далі. Один Вижницький район це мільйон. А у нас 11 районів. І це непоодинокі випадки. А ще людям пропонують заплатити авансом за газ".

Після цього нардеп звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з депутатським запитом щодо недопущення фактів безпідставного відключення від газопостачання багатоквартирних житлових будинків з газовими колонками у Чернівецькій області.

"Газова афера в Чернівецькій області, ініційована монополістом з газопостачання за сприяння безголовоі влади, не пройде. Чекаю на реакцію уряду, про що негайно поінформую громадськість", - резюмував народний депутат свої дії. 

"BukNews" радо надасть можливість представника ПАТ "Чернівцігаз" прокоментувати цю заяву народного депутата України

1


КОМЕНТАРІ (3)

Буковинська журналістика повністю продажна http://v-dovhanych.vkursi.com/6378.html

avatar

Вітктор

12 листопада 2013 15:49

Такі ж рахунки без печатки , без вказання особового рахуну абонента присилають і при повірці лічильника . Окрім того також вказується  якась зі "стелі" взята забаргованість наприклад станом на 01.11 2013р.Хоча щомісячно абнентом сплачуються  послуги ,навіть і  по казникам контролерів.Звідки береться саме така заборогованість в так званому рахунку не зазначено.За попередні  2 роки на кінець календарног року ніяких відомостей про наявнісь заборгованості від Чернівці газ не надходило. Тим паче регулярно контролери фіксують показники газового лічиьника.

avatar

Андрій

12 листопада 2013 17:08

Такі ж рахунки приходять при повірці лічильника.Сам рахунок нагадує кусочок паперу (взяли хоча би приклад з обленерго чи водоканалу).При чому присутня і якась заборгованаість і рекомендована авнсова суму до сплати.Чому саме така заборгованість та величина авансу розшифровки не має.І чому появляється така заборгованість, якщо контролери протягом року фіксують щомісячно показники лічильника  і по цим показникам абонент оплочує за послуги - також невідомо.

avatar

Андрій

12 листопада 2013 17:17