Після Врадіївки: прокуратура Чернівецької області сама розслідує заяву мешканки Сокирянщини про побиття міліціонерами її сина

Після Врадіївки: прокуратура Чернівецької області сама розслідує заяву мешканки Сокирянщини про побиття міліціонерами її сина

10.07.2013, 20:41

          Сьогодні на запрошення  прокурора Чернівецької області Петра Коваля відбулася зустріч із матір’ю потерпілого жителя одного із сіл Сокирянського району  з метою уточнення, на її думку, протиправних дій з боку працівників міліції.  Дане повідомлення про кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Створена слідчо-оперативна група, до складу котрої увійшли досвідчені працівники слідчого апарату прокуратури області, які  проводять першочергові слідчі дії щодо встановлення всіх обставин даної події.

         Про подальший перебіг проведення досудового розслідування прокуратура інформуватиме громадськість додатково. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

На «губернаторський мобільний телефон» звернулися жителі одного з сіл області, які поскаржилися на неправомірні дії міліціонерів

Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, на «губернаторський мобільний телефон» зателефонувала жителька одного з сіл Сокирянського району і повідомила про неправомірні дії працівників міліції.

З її слів, за підозрою у вчиненні крадіжки місцеві міліціонери затримали її 19-річного сина, і, з метою добитися зізнання у скоєнні злочину, 5 працівників райвідділу побили хлопця, відтак він був шпиталізований.

Сьогодні, 10 липня, за дорученням керівника крайової виконавчої влади Михайла Папієва перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць зустрівся з Т.Н. і її сином, які скаржаться на дії міліціонерів. Під час спілкування з потерпілими, він повідомив, що голова облдержадміністрації Михайло Папієв про даний випадок вже інформував прокурора області і попросив взяти розслідування справи під особистий контроль.

Георгій Галиць також висловив впевненість, що розслідування цієї справи буде неупередженим, об’єктивним і винні, за рішенням суду, понесуть заслужену кару.

***
Як стало відомо БукІнфо з власних достовірних джерел, подія сталася ще 20 червня цього року. За даними джерела, міліціонери Сокирянського РВВС застосували грубу силу до підлітка - жителя села Білоусівка Сокирянського району, фізично вибиваючи у нього покази. У підлітка, за нашими даними, були зламані ребра та пошкоджені нирки.

Ця подія стала предметом розгляду на сьогодній колегії обласної прокуратури, де в присутності заступника Генерального прокурора України "відчитали" прокурора Сокирянщини.

Водночас, як повідомив БукІнфо телефоном народний депутат України, голова обласної організації партії УДАР Роман Ванзуряк, йому достеменно стало відомо, що із Сокирян з прокуратури в область "вчасно надійшла інформація про цей злочин" "Я не розумію, що робила і чому мовчала обласна прокуратура з 20 червня, коли їй стало відомо про жорстоке побиття підлітка?! " - обурюється Роман Ванзуряк.

За його словами, "на сьогоднішній день після гучного побиття рибалок дворічної давнини і цього випадку Буковина перетврюється на другу Врадіївку. Я переконаний, що губернатор Буковини Михайло Папієв одразу знав про цю подію! Але приховав, бо злякався нової Врадіївки! Бо невже йому не повідомили про таку страшну НП від 20 червня і тепер сидять спокійно на своїх посадах? Вони що, усіх буковинців за лохів тримають?! А якщо не знав Папієв, а лиш тепер дізнався - то побачимо, які й у кого полетять голови! "

"Я особисто беру на контроль і пристально спостерігатиму за розвитком цієї справи", - додав народний депутат України

Фото: www.volynnews.com

1