Галиць не захотів відмовитися від концерту в день убивств на вулиці Грушевського

Галиць не захотів відмовитися від концерту в день убивств на вулиці Грушевського

22.01.2014, 18:46

Чернівчани під час закриття Народного віче на Центральній площі міста перейшли на площу Філармонії, оскільки там наразі зібралися представники влади на урочистості з нагоди Дня Соборності України.

- Мітинг у Чернівцях перемістився з Центральної площі під філармонію, де губернатор Папієв вітав буковинців з святом соборності. Про це повідомляє журналіст Вадим Пелех. На пропозицію припинити концерт у час трауру перший заступник губернатора Галиць каже, що програму концерту скореговано. Після того як депутати облради виступили зі сцени, що не гоже в траур концертувати, частина людей вийшла з зали. Ще один момент. Коли люди у залі почали виходити, один з музикантів симфонічного оркестру на сцені став плескати.

До філармонії увійшли опозиційні депутати Чернівецької обласної ради Михайло Гоменюк, Михайло Павлюк та Віталій Мельничук. 

Депутат Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк виступив зі сцени філармонії, де відбулися офіційні урочистості з нагоди Дня соборності та запропонував скасувати запланований концерт на знак жалоби за загиблими сьогодні в Києві. Про це депутат повідомив телефоном molbuk.ua

- Однак перший заступник голови ОДА Георгій Галиць заявив, що не треба відмовлятися від концерту, - розповів М.Павлюк. - Сказав, що виступить лише симфонічний оркестр філармонії, який виконає твори з класичної музики. Я дуже поважаю наш симфонічний оркестр, але вважаю, що у такий день від концерту слід було відмовитися.

Депутат також зауважив, що частина присутніх до концерту в залі не залишилися.

«Влада, зокрема голова облдержадміністрації Михайло Папієв, його заступники та секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, залишилися на своїх місцях. Після того як ми покинули залу, концерт все ж таки розпочали», - зазначив Мельничук.

Коли депутати повідомили мітингувальників про початок концерту, ті сформували біля входу до філармонії «коридор ганьби». Активісти утворили  стіну гніву  перед входом у філармонію.  Люди чекали завершення концерту близько півтори години. Коли ж глядачі почали виходити на вулицю, мітингувальники супроводжували їх вигуками «Ганьба!».

У середу, 22 січня, в приміщенні обласної філармонії прес-служба ОДА анонсувала  урочисті збори з нагоди Дня Соборності та Свободи України. Початок о 14-ій годині. Запрошуються представники засобів масової інформації.

У своєму виступі на урочистих зборах з нагоди Дня Соборності і свободи, які відбулися сьогодні, 22 січня, в обласній філармонії, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв зазначив, що першочергове завдання для влади на цей рік - підвищення якості життя буковинців на основі продовження реалізації програми економічних реформ та соціальної політики Президента України.

«2014 рік, який щойно розпочався, обіцяє бути непростим. Але політика нашої владної команди була, залишається і буде політикою руху вперед, політикою оновлення, політикою творення добрих справ, - сказав він. – Рік ми розпочинаємо з розробки масштабної програми розвитку Буковини на найближчі 20 років. Ми поставили перед собою досить амбітну, втім цілком реальну задачу – стовідсоткова самодостатність регіону». За словами керівника виконавчої влади регіону, зараз Чернівецька область здатна себе забезпечувати лише на 35%, але завдяки поетапному розвитку промисловості, інфраструктури, переробної галузі, сільського господарства, туризму можна досягти вагоміших позитивних зрушень.

«Відповідно до завдань Президента України, цей рік стане роком розвитку регіонів, що дозволить нам поліпшити наші соціально-економічні показники. Найважливіше для нас – це самопочуття людей та відновлення і зміцнення довіри до влади. Саме це зумовлює всі наші подальші кроки в роботі», - наголосив Михайло Папієв.

Керівник крайової виконавчої влади також зауважив, що і влада, і суспільство шукають шляхи виходу з нинішньої складної громадсько-політичної ситуації. «Деякі гарячі голови вкидають отруйні зерна розбрату і поділу на Схід і Захід, на «своїх» і «чужих», намагаються ділити націю на «правильних українців» і «неправильних українців». Та ці спроби марні, бо пізнані нашим народом свобода і демократія назавжди залишаться міцним підмурівком соборної України», - наголосив голова облдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба ОДА. 

Використано інформацію ФБ, прес-служби ОДА, molbuk.ua та БукІнфо. 

 

1