Нової церкви УГКЦ у спальному районі не буде, - міськрада

Нової церкви УГКЦ у спальному районі не буде, - міськрада

13.06.2012, 16:22

Під вечір 12 червня мешканці вулиць Гайдара та проспекту Незалежності вийшли на мітинг. Люди протестували проти будівництва церкви на прилеглій до їхніх будинків території. Для вирішення цього питання на зустріч з мітингуючими прийшли представники управління містобудування та архітектури міської ради, депутати та представники УГКЦ.

«Ми не проти церкви! Ми проти будівництва церкви поруч з житловими будинками! – каже Анатолій Щербатий, виконавчий директор ОСББ «Гайдара 1-Б». – Адже церковні обряди будуть порушувати спокій мешканців «спального району» окрім того, у дітей відбирають територію для ігор».

Рішення про виділення цієї земельної ділянки під будівництво греко-католицької церкви було прийняте на минулій сесії міської ради. Підставою для цього стало звернення УГКЦ з проханням виділити територію під будівництво нового храму, адже в тому районі мешкає біля 50 сімей прихожан.

Але з урахуванням обставин, які з’ясувалися нині, було вирішено піти назустріч мешканцям спального району і ще раз розглянути це питання на найближчій сесії, - повідомили в Секторі інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

 «27 червня, на наступній сесії міської ради ми будемо виносити питання про відміну попереднього рішення про надання цієї земельної ділянки під будівництво церкви», – каже Надія Ярова, заступник начальника управління, начальник архітектурно-планувального відділу управління містобудування та архітектури департаменту містобудування та архітектури Чернівецької міської ради.

Раніше ми повідомляли:

У Чернівцях люди протестують проти будівництва церкви у дворі

1