Після нардепа Геннадія Москаля Галиць запропонував очолити придумане ним книжкове об’єднання Івану Мунтяну. Мунтян наразі відмовився

Після нардепа Геннадія Москаля Галиць запропонував очолити придумане ним книжкове об’єднання Івану Мунтяну. Мунтян наразі відмовився

08.05.2012, 14:11

"Хочу наголосити, що я упродовж усіх попередніх скликань протистояв спробам рейдерства проти цих підприємств. Це змушений був визнати навіть депутат від ПР Микола Харабара. Така моя відповідь недоречним жартам ініціатора реорганізації мережі книготоргівлі, голови фракції ПР в облраді Галиця, який і мені, після нардепа Геннадія Москаля, запропонував очолити придумане ним об’єднання, - йдеться у заяві депутата Чернівецької обласної ради, голови обласної "Батьківщини" Івана Мунятна за підсумками вчорашнього засідання постійної депутатської комісії облради, на якому розглядалося питання реорганізації книгарень. - Я не буду очолювати це підприємство, бо я категорично проти його безпідставного створення. А сам Галиць - як колишній журналіст і нинішній начебто політик - поводиться непрофесійно: ігнорує інтереси громади, зневажає осередки культури, якими є книгарні, зрештою – порушує Указ Президента України  «Про деякі заходи з розвитку книговидавничої справи в Україні»  №243/2006 та Закон України «Про оренду державного та комунального майна». А це вже нагадує суспільно небезпечну діяльність. За терористичні акти зазвичай хтось бере на себе відповідальність.  Дії буковинської влади стосовно книгарень – це свого роду теракт проти майбутнього, і за нього також треба відповідати, пане Галиць.

 Позиція фракції «Батьківщина» в облраді стосовно реорганізації мережі книготоргівлі однозначна: це питання має бути широко і публічно обговорюване, досконало вивчене фахівцями і представниками громади, а рішення має бути на користь української книжки, чернівецьких книжкових крамниць і буковинських читачів".

1


КОМЕНТАРІ (3)

Молодець Мунтян, завжди займає принципову позицію, що заслуговує на повагу.

avatar

Читач

08 травня 2012 10:17

Тіпа "заява депутата Івана Мунтяна": позиція фракції... стосовно реорганізації мережі книготоргівлі... питання досконало вивчене фахівцями" Мей Іоне, мей... Він же слів таких зроду не вимовляв, навіть з папірця, а тут ціла ЗАЯВА. Ля-ля, тополя... Сміх бере, бігме.

avatar

Нестор ШУФЛЯ

08 травня 2012 10:45

Нє, ну нормальна у нас опозиція, пишуть про велику перемогу, що створять комісію по книгарнях. Але ОДНОГОЛОСНО голосують з владою за проект її рішення про об'єднання всіх книгарень. То це, виходить, спочатку рада затвердить пунтк про об'єднання, а потім створить комісію. яка вже все це буде вивчати. Не вірите, то почитайте самі, що написав Унгурян про вчорашню комісію:

"У підсумку тривалого обговорення постійна депутатська комісія одноголосно ухвалила висновок рекомендувати внести до порядку денного чергової сесії обласної ради зазначений проект рішення в редакції, яка враховує низку зауважень та пропозицій, що надійшли від депутатів".

То опозиція тупа чи хитра? Галиць може радіти. Цікаво, хто кинув кістку про комісію, щоб протягнути все рішення? Випадково не депутат від "Свободи". Озвучив заготовку, яку написав Галиць? Не дуріть людей!!!

avatar

Унгурян

08 травня 2012 10:59