У Михайлішина знову обіцяють запустити нові рейси з чернівецького аеропорту: як не до Києва, то до Анталії й Бургасу

У Михайлішина знову обіцяють запустити нові рейси з чернівецького аеропорту: як не до Києва, то до Анталії й Бургасу

12.04.2013, 23:27

Питання виходу з кризи  комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Чернівці» стало темою позачергового засідання виконавчого комітету Чернівецької міської ради.

Заслухавши інформацію директора цього підприємства Віктора Миронюка та начальника управління комунального господарства міської ради Ярослава Кушнірика щодо фінансово - економічного стану підприємства та про шляхи його виходу з кризового стану, виконавчий комітет прийняв відповідне рішення.

Чернівецькою міською радою буде вжито всіх заходів задля виходу КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» з кризи. Це питання перебуває на особистому контролі секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина.

Планується провести оптимізацію структури і штатів підприємства з метою скорочення витрат, забезпечити збільшення доходів від основного виду діяльності підприємства, забезпечити надання додаткових послуг із залученням техніки підприємства, запровадити жорсткий режим економії паливо-мастильних матеріалів, а також залучити туроператорів для співпраці з авіакомпанії з метою відкриття нових рейсів до Анталії (Туреччина) і Бургасу (Болгарія).

 Наразі аеропорт працює у звичному режимі, прийом рейсів не припинятиметься. Про це повідомляє прес-центр міської ради.

Наприкінці березня поточного року, нагадаємо, Чернівецька прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері провела перевірку щодо додержання службовими особами КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» вимог КЗпП України та Закону України «Про оплату праці». І встановила, що керівництвом даного комунального підприємства в порушення вимог ст. ст. 115, 116 КЗпП України станом на 19.03.2013 року безпідставно допущена заборгованість із виплати заробітної плати перед 153-ма працівниками та 5-ма звільненими у березні в розмірі понад 995 тис. грн.

Тому за даним фактом прокуратурою відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати) КК України. Повідомлення про дане правопорушення внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування триває. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

1